Sötnosen <3


Älskade lilla familj <3


GRATTIS PÅ ER!

Jag säger GRATTIS till

Jasmine (Ank)

Nathalie

Linus

Hoppas ni har haft en underbar dag =)


KRAM TILL ER <3

Fredag 30 Januari 2009

Jag tycker om att plugga. Visst är det plugg upp över öronen, men just nu är det precis rätt för mig. Jag tycker att det är helt underbart att vara igång igen. Den här veckan har det varit tre prov. Historia, voms och datorkunskap. Datornkunskap hade jag idag och det tror jag gick hur bra som helst. Fick reda på poängen på voms också, det var 14 av 16. Jag är nöjd men jag hade kunnat läsa på lite till, för jag läste väldigt lite till det. Nu i helgen ska jag göra klart kapitel 1 i matten och ha prov på det på Måndag eller Tisdag. Jag ska göra ett referat till engelskan av en bok och så ska jag göra arbetsmiljö och säkerhet.

Min lilla tjej hade jättemysigt när jag hämtade henne på dagis idag. Hon satt med "de stora tjejorna" och kollade på film. Det är inte klokt hur snabbt hon utvecklas nu! Det gick på ett naffs att hon började klättra överallt. Just nu är favoritbuset att gå upp på köksstolarna och försöka raffsa åt sig allt hon kan komma åt. När jag säger "sitt ner på rumpan" så sätter hon sig snällt, tills hon glömmer bort det igen. Sötunge<3

Hej igen!


Förlåt så hemskt mycket för den sunkiga uppdateringen. Det har varit så himla mycket plugg den här veckan, en natt satt jag uppe till halv fyra och standard är ca 2 varje natt. Men det har lönat sig. Jag fick VG+ på Historiaprovet. Det var det högsta man kunde få för Forntids kapitlet var för litet för att göra mvgfrågor på. Så jag är verkligen helnöjd! Vomsprovet har jag inte fått svar på än, men man kan bara få g där eftersom att det istället är lösa mvg och vg uppgifter och jag är helt säker på att jag klarade det. I morgon är det datorprov som gäller. Jag ska skugga igenom boken lite, tror inte att det är så mycket som jag inte kan.

Jimenas förkylning blir bättre, hon är mindre snorig för varje dag som går. Skönt för henne. Hon är så himla glad i dagis och det får mig att kunna slappna av helt när jag är borta. Jag vet att hon känner sig trygg och har kul. Lilla sötungen har kommigt på att det är hur kul som helst att springa i soffan, vilket sätter nerverna på helspänn på mamma och pappa. Jag har ettknep som brukar funka bra. När hon tex springer som en tok i soffan tar jag tag i henne och slänger ner henne milt på golvet. Det där lät väldigt brutalt, grejen är att jag håller såklart i henne hela tiden, hon får absolut inte ont, utan förstår istället att det var lite läskigt och att det hände när hon sprang i soffan. Det har funkat jättebra hittills.

Nu ska jag sätta igång, det blev kort men så kommer det att bli ett tag framöver.

Ha en jättetrevlig helg, det ska jag ha! Jag fyller 18 på Lördag så det blir lite firande.

Puss!


En flummig bild på glasögonormen ;)



For heaven´s sake

Pull yourself together
Before you set yourself apart
Make every door you walk through
A living work of art
For Heaven's Sake

For heaven's sake there's more at stake
Than we may ever learn
More footsteps to hold onto and corners to be turned
Like weeping violins, you tremble and you shake
Don't you dwell on the future for it's miles away
For Heaven's Sake

Your talkin' in your sleep
Like there's nothing more to lose
Well hey you know you're not alone
Cause honey I get lonely too
And it feels so familiar, must have been here before
Singin' I don't wanna go but I don't wanna hurt anymore
For Heaven's Sake

And I know and I know and I know
That it ain't always fair
You're gonna have to let it go
No you're not moving anywhere

Pull yourself together
Before you set yourself apart
Make every door you walk through
A living work of art
For Heaven's Sake

And I know and I know and I know
That you've had more than you can bare
But you're gonna have to let it go
No you're not moving anywhere
For Heaven's Sake


Finns det nått finare.

Provet gjort!

Jimena går omvänt på dagis idag. Simon hade lite ändrade tider på jobbet så vi fick ändra Jimenas tider den här veckan. Jag hoppas hon inte blir för trött av omställningen. Hon är fortfarande jättesnorig och vaknar då och då på nätterna, så hon är ganska trött på dagarna även när vi bara är hemma. igår var det gnäll och snor och tröttigt hela dagen, mammas lilla tjej, du är så duktig och envis <3

Nu har jag gjort mitt första V-oms prov, det gick bra är jag rätt säker på. Det var endast en sak jag inte kunde svara på specifikt, men jag skrev något annat i samma ämne där, vem vet - kanske skrapar jag ett poäng där iallafall.

Jasmo Pasmo, jag har lunch mellan halv tol och halv ett vad jag vet. Om du är i skolan och har lunch du med så kan du väl ta en kik förbi sal2 ? =)

Förlåt

Det blir inga bilder ikväll, jag har inte fått dem ännu och det är dags för mera plugg...

Natti natt med er.

Söndag 25 Januari

Jimena och Simon sover. Det fanns inte en chans att lilla Mena skulle orka vara uppe till sju idag. Hon är så förkyld, Skruttan. Så jag sitter här och pluggar. Det går inget vidare värst för jag måste leta upp hälften på nätet. Suck.
Idag har Jasmine och Jag hunnigt med en promenad, utan barnen, i slasket, det slutade med dyblöta fötter och fika på Da Capo istället. Det är skönt att få gå lite som vi vill och prata ostört ibland.
Helgen var jättekul, det var himla roligt attfå träffa Elle igen. När vi ses är det som att vi aldrig har gjort annat =)
Ikväll kommer det bilder, nu ska jag plugga vidare.


Finaste febriga Jimena äter äpple och provar om det går att plocka upp med fötterna.



Fredag 23 Januari

Idag går alla alla lektioner i ett mellan 08:10 och 14:00. Jag har inget tillfälle någonstans att äta lunch, vilket är jobbigt för att energi är ju något som verkligen behövs. Jag får ta med mig ett äpple och något att dricka och hoppas på att det räcker.
17:15 idag åker jag till Elle i örebro, det ska bli jättekul! Det blir en massa pluggandes i bussen på vägen dit. På Måndag har jag Voms prov och på Tisdag historia prov.

Nu ska jag göra i ordning Jimena för dagis, ha en skön helg!

Torsdag 22 Januari

Inatt har Jimena varit jättetäppt i näsan. När hon lade sig igår kväll så var hon inget snorig alls och efter någon timme på kvällen så blev hon heltäppt. Hon fick näsdroppar och somnade in i min famn. Om ni inte redan visste det så är det jättebra att lägga en bok under varje ben vid huvudet på sängen så att den kommer upp lite. Då blir det lite lättare för barnet när det är förkylt. När Jimena är riktigt täppt brukar jag även lägga upp henne på en av våra stora kuddar, så hon sover halvliggandes. Det funkade dessutom väldigt bra när hon hade vatten i öronen eftersom att trycket inte blir lika hårt.
Hon är för övrigt på dagis och jag börar inte förren halv ett idag, men först har jag herr tandläkare klockan tolv.
Jimena har utvecklats massor när hon nu har fått umgås med många människor varje dag. Här hemma går hon runt och pratar hela tiden och gör ibland saker som jag inte visste att hon kunde överhuvudtaget!

Igår skar jag mig i fingret. Jag hade en jättestor potatis som jag skulle dela och slant med den vassa kniven och istället skar jag mig djupt i fingertoppen. Jag tejpade ihop det själv, för sådan är jag. En lantis med andra ord. Blir det infekterat får jag åka till vårdcentralen. Jag har skurigt mig en annan gång i fingret så att jag fick sy, det var en spännande upplevelse! Det var pekfingret och det blev snett efter det! Lite skoj sådär.

Nu ska jag baka en kladdkaka innan jag går till tandis, ha en jättebra dag allihopa!


En liitenJimena<3


En video till =)

Det blir ingen uppdatering ikväll för jag orkar inte med spaceknappen..


Jimena åker bil

Godmorgon

(ursäkta om det sitter ihop ord som inte ska sitta ihop, spaceknappen är lite glapp..)

Igår hade jag psykologi och engelska tillsammans med Jasmine, vi lunchade även ihop och gick till kvällslektionen i matte. Det var riktigt skoj att äntligen få lite tid tillsammans! Idag har vi engelska ihop och jag hoppas att vi kan äta lunch tillsammans.

Jimena har börjat prata jättemycket sedan hon började på dagis! Ännu förstår mamma och pappa inte speciellt mycket av vad hon säger, men man ser på henne att hon medvetet menar någonting och verkligen försöker klä det i ord. Sen fyller hon ut det med lite "dittdaddidudddatt" och liknande. Idag har hon sovmorgon, hon börjar inte förren klockan 10:30 på dagis, så även Simon får sova lite och Jimena blir kanske inte lika trött i eftermiddag eftersom att hon går en kortare dag. Vi har haft problem med att hon är jättetrött efter dagis, men det är försent att låta henne sova en liten stund så vi lägger henne klockan sju. Då har hon hunnit bli övertrött och somnar inte förren vid nio nästan. Detta är jättejobbigt nu när jag har så mycket plugg på kvällarna. Simon har fått lega två dagar i rad och sövt henne, därmed har han inte fått någon fritid efter jobbet knappt. Och detblir dessutom jobbigt för Jimena själv. Hon blir tröttare på morgonen och sover lång middag.

Nu ska jag gå till Komvux på Vård-och omsorgs-lektion och i eftermiddag är det engelska b.

Ha en trevlig dag!





Jag älskar mitt liv med dig älskling <3


Jimena på videoinspelning =)

Vill ni se Jimena i rörelse kan ni klicka på den här länken, då kommer ni till min presentation på familjeliv/video =)

Det är filmat från sidan och det kan jag tyvärr inte ändra på, så ni får vrida på huvudet istället.

Jimena hoppar i soffan

Finaste tjejen <3


Jag ser skitdåligt!

Idag har jag provat de nya glasögonen. Det var lite annorlunda än att kolla i enskilda linser i en maskin kan jag säga. Det första jag fick syn på var en text som lyder "arctic" som satt på väggen. Jag har sett den förut men som e allra flesta som behöver glasögon så trodde jag att j ag såg bra. Så var det inte, texten blev så himla klar och fin, med glöasögonen på, så jag kände verkligen att det var värt pengarna för de här glasögonen. I morgon ska jag hämta ut dem, kanske idag om jag kan ha med mig mamma. =) Skönt!
Det ska bli spännande att se Jimenas reaktion! Hon har reagerat starkt på Mormor och Farfar. När Mormor sätter på sig glasögonen så har hon blivigt väldigt fundersam och när Farfar tar av sig glasögonen så har hon blivigt lika fundersam.

Nu ska jag lägga mig och vila. Jag har migrän och yrsel så jag stannar hemma från skolan nu efter lunch. Datorlektionen är inställd och vi ska se filmen "superzise me" och den får jag hyra i morgon istället.



Välkommen hem Jasmine och Joline! =)

Godmorgon

Dags för Dagis, Jobb och Skola. Jimena och Simon sover fortfarande och jag äter frukost och har dushat. Helst hade jag velat sova fem timmar till, samtidigt är det ganska skönt att vara uppe i tid.
Vård- och omsorg är vad jag ska ha nu, från 08:10 till 14:30. Lång lektion, men hamnar man bara i enbra grupp så är det helt okej. Efter det så är det data och sen får jag gå hem klockan fyra i eftermiddag, skönt! Jag hoppas Jasmine kommer till någon av hennes lektioner, så att jag kanske får träffa henne lite! Men om de nyss har kommigt hem så är det kanske inte så troligt.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Mattepaus

Jag sitter i Jimenas rum vid skrivbordet och pluggar matte och det har jag svårt för en längre stund så nu tar jag en paus, skriver ett inlägg här på bloggen och pratar med en gammal väninna. Elle heter hon, vi var bästa vänner när vi var yngre =D Här är hennes blogg -> Elles Blogg Möjligen ska jag till henne på Fredag och det var verkligen år och dagar sedan som hon var hos mig. (Bokstavligen...!) Isåfall sover jag hos henne och grejor, det har vi inte gjort sen jag gick i sexan eller nått. Saknar henne massor, vi har alltid kul ihop! Vi träffades en gång under min graviditet, kollade på fotbollsmatch och hade jättetrevligt, sen så har vi bara träffats en gång efter det och det var när Jimena var så liten att hon ville äta upp henne. Det blir inte bara vi utan endel andra och lite party. Det ska bli skönt atgt isåfall få komma ifrån vardagen lite. Simon hade kul på kryssningen så nu vill jag unna mig ett dygn!

Jimena har vart slemmig i bröstet idag och haft lite tråkigt. Jag har inte gått ut med henne då jag inte vill att hon ska bli värre. Vi var ute i Lördags och hon blev värre på en gång och hon behöver verkligen vänja sig helt på dagis. Det finns ett barn som var sjuk jättemycket efter inskolning som är väldigt osäker och snuttig och jag vill inte att Jimena ska behöva bli så. Så vi höll oss helt enkelt inne idag och försökte busa och leka lite extra istället. Reijo och Maja var här också och jag intervjuade Reijo om begreppet hälsa som är en läxa till voms. Det blev bra men jag är inte klar än, ska jämföra lite med vad som står i boken och det övriga vi har lärt oss.

Nu är det dags för lite matte igen och sen blir det film.  National Treasure =)




Hon gör svenska språket vackert

DU MÅSTE FINNAS

Klicka =)




Jag kan ännu inte klägga upp klipp från youtube, men jag ber er som är intresserade att lyssna på hela låten, den är så fylld av känslor! =)

Smaskig uppdatering!

Mitt intresse för hästar började när jag för första gången fick rida på min systers hyrponny, Rödde. Jag var två år och minns det som att det var igår. Rödde blev skrämd av en räv och jag ramlade av, lika fort ville jag upp igen fast att det var hiskeligt högt upp att sitta på en liten shetlandsponny när man är så liten. Jag var orädd och frammåt och grät förmodigen när jag inet längre fick rida för dagen. När vi sedan flyttade till nora och jag blev sju fick jag hyra en ponny. Det visade sig att det blev Rödde igen! Samma ponnys om min syster hade hyrt. Han var ungefär 20 år gammal när jag fick honom och jag hade honom tills jag blev tolv. Det är en underbar ponny som lever än idag tror jag. Jag hade honom ungefär ett år efter att jag vuxigt ur honom, så han var en familjemedlem. Jag lärde mig allt på honom. Jag vet inte hur många gånger han lyckades slänga av mig och jag fick gå hem från skogen. Men tillslut bildade vi ett bra team, Rödde och jag. Vid åtta års ålder började jag också på Ridskola. Efter tolv red jag en häst som hette Cacyr på ridskolan. En riktigt bråkhäst tyckte de flesta, själv anser jag att han var missförstådd. Han var en bockhäst som också han kastade av mig ett antal gånger. Menman måste ju åka av 100 gånger innan man kan rida och det har jag nog gjort nu ;) Hahaha. Vi hade underbara stunder jag och Cacyr, jag hade honom dessutom för mig själv. Jag var halvfodervärd åt honom och tävlade en hel del. Bara klubbtävlingar dock. jag lärde mig att handskas med hans krumsprång och läsa av hans kroppsspråk. När jag slutade på lektionerna började jag rdia på en häst som stod i samma stall, en privathäst som en härlig tjej i min bekantskapskrets har. Han var en riktig läromästare då han var otroligt välriden och rutinerad, men också bara gjorde det han blev tillsagd om. Så, ville man ha allt fick man kräva allt också! Jag tycker det är så mycket roligare att rida en häst som man får kämpas lite med än en häst som gör allt åt en, bara för att hästen är rutinerad. Sen blev jag gravid och la ridningen åt sidan efter tredje månaden. Nu har jag ridigt på ett varmblod som tyvärr är sålt. Det var synd föär jag tyckte verkligen om henne, vi passade liksom ihop. Ni får en bild här nere på oss men jag har inte en enda bra bild så det får se lite kasst ut helt enkelt: Hästen är sne, jag är sne, MEN det är vi iallafall =D. So, that´s my riding history ;D Jag längtar efter en häst att få sköta, rida och mysa med. Det är min stora passion i livet.


Idag har det varit full fart! Jag har varit i skolan och Jimena har gått från halv åtta till klockan tre på dagis idag. Hon går på Järntorgsskolans dagis och jag tycker det är ett jättebra dagis! Min lillebror Alexande som har downs syndrom gick där när han var i dagisåldern med. Själv har jag aldrig gått på dagis utan var hos dagmamma. Hittills har det gått jättebra för Jimena, men det komemr säkert en period då hon inte tycker det är lika kul att bli lämnad lite senare. När jag sen kommer och hämtar henne så får jag en kram och så ropar hon efter pappa. Pappa är Jimenas absoluta favoritperson och har han inte sin keps på sig så hämtar hon den och sätter den på hans huvud.

Både Simon och Jimena har vart ordentligt förkylda. Först jimena, det började i Torsdags och Så Simon i helgen och han är fortfarande fökyld. Jimena har mycket snor och slem i halsen, men det kommer nästan bara på kvällar och nätter. Det har gjort att hon har fått en väldigt störd nattsömn och vi har även åkt in till akuten en natt då hon bara sov i fem minuters etapper. Hon har lite vätska i öronen som påföljd efter en förkylning. Vi ska vara försiktiga under helgen nu så att det inte utvecklas till öroninflammation. Mellan Torsdagen och lördagen hade hon 39 graders feber så det var inte så roligt för henne, ändå pinnar hon på och leker med katterna och sina leksaker. Hon är riktigt envis!
Simon är fortfarande förkylningsmatt och småfeber då och då. Och jag går bara hemma och tjatar om dittan och dattan, stackarn. Men han har nog haft det "soft" när jag har vart i skolan och han har kunnat ligga hemma och haft det lugnt och skönt.


BILDER






Glöm inte att kolla på det förra inlägget! =)

Han behöver dig.



Jag har sett att du tar hand om katter bra,
du verkar verkligen vija deras bästa och är vilje stark i ditt beslut av att dom ska trivas.
Nu är det såhär, jag har en 4årig hankatt hemma,
en norskskogskatt utan stamtavla dock.. Vi tog hand om honom eftersom han var hemlös och alla hans syskon och även mamma skjöts ihjäl.
Vi kan inte ha kvar honom längre och jag undrar nu .. har ni möjlighet?
Han är lånhårig,
grå,
vit haklapp och vita tassar samt rosa nos.
Han behöver någon så ville börja med att testa hos en seriös mogen katt vän, tack för du tog dig tid att läsa!

Hej!
Tack för att du kontaktar mig, jag kan tyvärr inte ta emot en katt till, det har Simon sagt till om att han inte vill och det respekterar jag såklart - vi bor ju båda två här. Men jag råder dig att kontakta ett katthem, som till exempel örebro katthem som jag länkar till i slutet av sidan. De tar katten om de har möjlighet och jourhem och det brukar de ha. Skriv eller ring dit!


Finns det någon som läser min blogg som själv har tänkt att skaffa en till katt? Isåfall kan ni kommentera det till mig så att den här personen kan se det, du som har katten kan ju också skriva en mailadress om det blir aktuellt =) Men som jag skrev förut, jag tycker att du ska ringa till Katthemmet och även sätta ut en annons.


Länk till Örebro Katthem - Den öppnas i nytt fönster.

Datorlektion

Tjo!
Idag kommer jag att berätta om mitt hästintresse som jag har fått förfrågan om och så kommer jag uppdatera med endel relativt nya bilder.

Det har vart massor av plugg de två senaste dagarna men idag ska jag iallafall se till att göra ett smaskigt inlägg. =)

Jag sitter på datorkunskapen nu och lär mig göra mappar ;) Det kunde jag verkligen inte göra innan, höhö^^,
Efter den här lektionen ska jag plugga matte, voms, engelska och historia innan jag går och hämtar Jimena på dagis.

Ha en underbar dag!

Familj på fem ;)


En fråga från mig!

Skulle ni vilja att jag var ambitiösare med att lägga ut bilder här på bloggen på Jimena? Mig, Simon, katterna?

Puss!

Långa dagar

Nu har jag gått andra dagen på min första helvecka i skolan. Jag hade Psykologi för första gången idag och det verkar väldigt intressant. Vi har även fått uppgifter på historian, tre prov kommer det att bli. På bla Antiken och Medeltiden. Till det kommer vi att ha en muntlig redovisning och en skriftlig och ävena ndra stenciler. Det är inte så mycket utan istället väldigt stort.Jag har samma lärare i Historian som i Psykologin och hon är jättebra. Berit Sand heter hon. Måndag Tisdag har jag vart i skolan från åtta till fyra, med en timmes lunch emellan. Ikväll har det varit drop in matte också som jag kommer att gå på varje tisdag, då alla mina lektioner går ihop i varandra. Ganska irriterande faktiskt!

Jimena älskar hittills att vara på dagis! Hon gråter ibland när man lämnar henne men inte varje dag och ingenting under dagens lopp sen heller. Istället springer hon runt och upptäcker precis allt som hon tycker är intressant. Hon har helt enkelt jättekul! Det känns superbra att höra det och att hon också sover bra i vagnen där. Hon blir så utmattad, kan jag tänka mig, att det går bra att göra så. Hon brukar inte annars ha lust att sova i vagnen, om man inte har gått en timme först.

Nu ska jag plugga bort det mesta av det jag har att göra den här veckan.

Jas, the masmo! Jag saknar dig och Jollis! Hoppas ni har det supermysigt därborta <3

Svar på frågor

Det blev endel riktigt bra frågor ni skickade! Det blir alltid lite roligare att svara när det är en fråga man inte har väntat sig.

Hur kom ni på namnet Jimena?

Jimena är ett chilenskt namn som jag från början hittade i en bok jag läste, där min favoritkaraktär heter Jimena. Det var långt innan jag träffade Simon som jag då bestämde mig för att om jag någonsin får en dotter ska hon heta Jimena. Men nu är det ju så att vi var två om namn till våran lilla tjej men än dock var det jag som hade två förslag och Simon inget. Det stod mellan Miranda och Jimena.

Vad har Jimena för en personlighet, hur tror du hon kommer bli? Envis? Blyg?


Det är svårt att säga så tidigt, men jag tror ändå att hon kommer bli viljestark som bara attan och minst lika envis. Just nu är det just så. När hon inte lyckas sätta i en kloss i ett hål tex så fortsätter hon ända tills det går. Ibland blir hon arg, men oftast inte. Hon är inget blyg nu utan hon älskar all uppmärksamhet hon får och vill helst av allt synas mest av allt hela tiden. Jag tror attd et kommer att fortsätta så.

Vill du ha fler barn? Har du i så fall någon plan på när?


Jag är inte i behov av flera barn, men helt öppen för förslag, om man säger så. Skulle Simon vilja ha ett till, då blir det ett till, men isåfall vill jag adoptera. Jag har haft möjligheten och fått uppleva att föda ett barn, helt själv. Varit gravid och upplevt ett barn av eget kött och blod. Så då vill jag göra situationen för ett barn som inte har kommigt till världen genom mig lika underbar som för Jimena. Det skulle inte vara någon skillnad mellan denne och Jimena i värde och det är en självklarhet för mig. Vi har diskuterat det här lite, men eftersom att det inte är aktuellt än så har vi inte kommigt fram till något.
När. Det blir först när den största delen av skolan är klar och jag har en fast inkomst. Jag vill dock inte vara mer än absolut max 35 år gammal när nästa barn (OM nästa barn) anländer.

Hur gammal var du när du blev gravid?

Jag var 15 år när jag blev gravid, men jag fyller tidigt så jag var bara 15 och gravid i ca en månad.

Var det planerat?

Nej, det var inte planerat, men inte heller oväntat och det var mer välkommet än vad vi trode (för det var jättevälkommet!), då det passade utmärkt in i våran relation just då.

Vad sa din pojkvän?

Simon tyckte det var minst lika mysigt som jag och han hade anat det han med. Jag minns inte i ord vad han sa - mer än att det var positivt. Han var ju nervös såklart, precis som jag och som de flesta unga killar förmodligen är i den situationen, men han var glad.

Var förlossningen som du trode?

När jag ser den här frpgan så skrattar jag lite =D Därför att jag hade verkligen planerat allt in i minsta detalj, med andra ord : Alldeles för noga! Den blev absolut inte som jag trode. Jag fick en störtförlossning när jag hade räknat med att i lugn och ro åka in till förlossningen, bada badkar osv.
Klicka här för länk till förlossningsberättelse. (Kommer upp i nytt fönster)

Vad gör din pojkvän? Jobbar? Pluggar?

Simon jobbar heltid på ett callcenter. Han söker ständigt annat jobb då han tycker det han har inte riktigt är i hans smak, men han är väldigt duktig och jag är otroligt stolt över honom som försörjer sin lilla familj så bra.

Hur har ni råd att försörja er?

Vi försörjer oss på Simons lön och mitt studiebidrag, föräldrapenning och Jimenas barnbidrag som givetvis går till hennes saker. Nu går föräldrapenningen ut i vår och då blir det nästan bara Simons lön vi försörjer oss på och det går bra, men det blir lite mindre bilåkande och lite mindre gott i veckorna. Jag försöker hitta ett helgjobb och gör jag inte det kommer jag att ansöka om socialbidrag, så att vi får in lite mera pengar ändå.

Hej, jag undrar bara om ni har bil och körkort eller om ni lånar bil när ni behöver?

Simon har körkort och vi har en fin Peugeot 605.
Jag tar mitt körkort så fort det finns pengar till det.

Hur stor är er lägenhet? Bor ni nära Jasmine & familj?


Våran lägenhet är en ganska stor trea, eftersom att vi har matrum och en skön planlösning blir den nästan som en fyra.
Vi bor några hundra meter ifrån Jasmine, Joline och Andreas. Det är genom staden bara. (som är väldigt liten)

Vad föll du för hos din pojkvän? Vilka är hans bästa sidor?

Det här var en svår fråga!
Jag blev blixtförälskad i Simon, så jag tror att jag rätt och slätt föll för allt. Verkligen allt. Sidor som stack ut och som för mig var lite extra var tex hans värme, han utstrålar värme. Det var också hans ärliga sätt att prata och hans snällhet som ofta kombineras med en ganska rå humor. Han fick mig att känna mig värd någonting, älskad och speciell. Jag kände att jag betydde något och det var oerhört stort för mig då jag inte hade det så lätt. Jag strävade efter att lära känna mig själv genom misstag efter misstag och det leder till en början ingenstans mer än ner till botten. Han drog mig upp och lät mig se hela världen i ett nytt ljus och perspektiv. Framför allt lärde han mig om mig själv. Omedvetet såklart. Och det är vad som händer när man förälskar sig på riktigt för första gången. Men det är så mycket, mycket mer som jag fallit för hos honom och fortfarande ligger pladask för. Detta är bara en bråkdel.. Vi har haft hemska perioder, och underbara. Och nu älskar jag honom fortfarande, starkare och djupare och jag önskar, drömmer, hoppas och tror på att det blir vi för resten av livet.

Vad brukar du och Simon bråka om oftast? Har det ändrats sen ni fick Jimena?

Det har ändrats drastiskt sedan vi fick Jimena. Innan Jimena var vi ganska omogna och bråkade om småsaker som vi förstorade upp och lät det tära på oss. Nu har vi lätt att lägga sådant bakom oss, vifta bort det eftersom attd et igentligen inte var viktigt eller bara diskutera lugnt om det och komma fram till en slutsats. Vi bråkar för det mesta om hushållet. Och "för det mesta" ska jag nog inte säga för det var längesedan vi bråkade nu och det är väldigt sällan. Det kan också handla om att jag inte känner mig uppskattad för det jag gör här hemma eller för honom. Vi växer i relationen hela tiden och när ett bråk är över bråkar vi oftast inte om det igen.

Vad har du/ni för drömmar för framtiden? Bo kvar i Nora? Lägenhet eller hus? Drömjobb?

Vi har inte planerat så mycket faktiskt. Om vi pratar drömmar så vill vi väl båda ha ett fint hus, han med sjötomt och jag med stallgård och små ägor till, alltså ett hus med detta kombinerat. En vacker miljö att bo i med nära till staden och en fin båt samt bil. Jag vill ha hästar och hundar och katter. Jag vet inte heller vart jag vill bo, det beror nog mer på vart vi känner att det passar när vi väl kommer till den tiden i livet. Tills dess har jag inga problem med att bo kvar i lägenheten i Nora och det tror jag inte att Simon har heller, men han längtar nog lite till hus redan nu tror jag.
Simon vill jobba innom ett jobb där han får köra bil men också röra på sig. Tex som leveranskille.
Jag vill bli kriminalpolis eller förlossningsbarnmorska.

Jag undrar hur du och din pojkvän delar på sysslorna i hemmet?

Eftersom att jag hittills har varit hemma mest har jag också med all rätt gjort mest städning, matlagning och djurskötsel. Men Simon har inte precis vart någon soffliggare. Han har hjälpt till med det som har vart över innnan han har tagigt det lugnt när han kommigt hem ifrån jobbet. På kvällarna har vi delat allt lika och nu när jag pluggar delar vi allt lika också. Jag står för lika rättigheter i både hemmet som på andra områden, missta mig inte för en överdriven feminist nu. Självklart är jag feminist, men i mild grad. Det jag menar är att jag skulle sparka simon i röven rent ut sagt om han tyckte att  "kvinnan ska stå vid spisen" om ni har hört det uttrycket. Så är nu inte fallet så jag slipper få ont i foten och livet leker =)

Vad gör du på fritiden? Och vad gör du helst om du får vara ensam en hel dag?

Den fritid jag spenderar med Simon umgås jag mest med honom på. Jag älskar att vara i hans närhet och att umgås med honom. Vi spelar spel; bordspel, kortspel och konsollspel. Oftast blir det xbox360 vi spelar. Jag läser även ganska mycket böcker och försöker mig på lite träning. Det komemr bli mer av den nu och jag kommer att simma så många dagar som möjligt i veckan. Vi tillsammans umgås med vänner, både ursprungligen från hans och min sida. Ibland tar jag en promenad med en väninna och självklart umgås jag med Jasmine och Joline. Jag tycker om att glassa i solariumet, kolla på film och gå på stan som den ungdom man i grund och botten är;) Jag tycker om att roa mig, som tex med Jasmine förra året på Björn Rosenström. Det var hur kul som helst. När jag har möjlighet rider jag så mycket jag kan. Det är mitt absolut största intresse.
En hel dag själv. Det är svårt att tänka sig hur det skulle vara. Det skulle varas skönt till en början och jag skulle spela musik på hög volym, dansa sjunga och skaka loss lite. Sen skulle jag bli rastlös och det skulle kännas onödigt att vara själv så då skulle jag börja städa. Jag skulle inte gilla att vara själv en hel dag när jag är van vid att ha min dotter och sambo hos mig. Jag skulle nog lägga mig och sträckläsa en bra bok, plugga och äta godis. Kolla på en bra film, gå ut och gå och spela lite.

Gick du i skolan i höstas, men hoppade av ?

Jag gick i skolan vårterminen 2008. Då pluggade jag SvenskaA, EngelskaA och Etik. Sedan gick jag inget, men planeringen VAR att jag skulel ha gått men det blev förhinder.

Hur gör/ska du göra med skolan?


Jag har nu börjat Komvux, gick min första heldag idag. Jag pluggar det som 92:orna har gjort i ettan på gymnasiet i år. Alltså de som är ett år yngre än mig. Plus två ämnen som de gör i tvåan, bara för att jag vill. Så börjar jag tvåan på gymnasiet nu i Augusti tillsammans med 92:or på Risbergska skolan i Örebro. Jag komemr att gå omvårdnad.

Kommer du bli undersköterska när du är klar med utbildningen, eftersom du läser vård och omsorg? I sådana fall, var vill du jobba, sjukhus, äldreboende, personlig assistent, gruppboende, psyket?


Efter gymnasiet kommer jag att bli undersköterska, men jag är inte klar. Jag ska dock jobba osm det ett tag somd et nu ser ut. Jag vill gjärna prova på demens och psyk. Men får jag som jag vill först kommer jag att börja som undersköterska på akuten. På sjukhuset med andra ord =) Som jag tror nu så komemr jag nog inte vilja jobba på ett äldreboende, utan på mer fartfyllda ställen så att säga.

Gillar du Kaffe eller Te?

Jag tycker om båda dryckerna men föredrar Te med mycket socker och mjölk i. Däremot dricker jag kaffe till fika och liknande, hellre än te.

Hur går det med katterna?

Det går verkligen jättebra! Jag är så glad att det funkar. De busar ihop, sover ihop, äter ihop. Skrollan känner sig mammig, så hon tar varje dag ett stadigt tag i Skrammel och tvättar henne ordentligt. Dessutom går de och pussar på varandra jämt. helmysigt!


Tack för alla frågor!

Jag böjer mig för alla felstavningar och dyl. som blivigt. ;)

Ikväll svarar jag på era frågor =)


Nu är jag i skolan och Jimena på dagis så det blir ingen uppdatering för tillfället.

Frågestund

Hej!

Passa på att ställa frågor!
Vad som helst =)



1

Uppdatering

Inatt har jag vaknat fler gånger än jag gjort på länge. Jimena har haft en jättejobbig natt med snuva och feber, så hon har haft väldigt svårt att sova. Jag har fått ge henne näsdroppar och sedan lugnat henne i min famn och fått sjunga tills hon somnat. Hon blir väldigt lugn och trygg när jag sjunger för henne. Nu på morgonen verkar hon vara lite bättre. Hon fick alvedon klockan sex i vällingen i morse och hon har fortfarande ingen feber och är ganska pigg, men väldigt mammig.
Själv känner jag mig som ett riktigt äckel och ska alldeles strax försöka hoppa in i en dusch, tvätta håret, göra inpackning och vårda fötterna. Underbart!
Jasmine åker till utlandet inatt. Jag vet att hon kommer få det helt underbart och jag längtar tills att hon och jag kan åka, med barnen eller utan. Men en sak är for sure - It´s without the guys we´re going! ;D

Nu ska jag leka med Jimena och tvätta tvätt med Simon.

Ha en trevlig Lördag! =)

Längtan efter dig. En fyrbent vän.

Wild Horses


All I want is the wind in my hair
To face the fear but, not feel scared


Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind
I'll run free too
Wish I could recklessly love, like I'm longing to
Run with the wild horses, run with the wild horses!


I see the girl I wanna be
Riding bare back, care free along the shore
If only that someone was me

All I want is the wind in my hair
To face the fear but, not feel scared


Wild horses I wanna be like you
Throwing caution to the wind
I'll run free too
Wish I could recklessly love, like I'm longing to
I wanna run with the wild horses, run with the wild horses!


I wanna run with the wild horses
I wanna run with you, like we used to

I wish I could be with you, just one more time.
Cacyr

Minns ni?


Fredag morgon

Det blir inget dagis för Jimena idag. Hon har 39 graders feber och har sovigt oroligt hela natten. Synd att det blev såhär precis i början, men vi hoppas på att hon är kry till på Måndag. Hon är inte annat än snorig annars.
Idag blir det till att gå på Vård - och omsorgslektionen (som jag hoppas att den börjar den här veckan) och sen är det engelska B med JastheMas. Jasmine altså. Det ska bli himla kul! Nu däremot ska jag lägga på lite smink och sen gå ut med Chico innan jag börjar. Simon får sovmorgon idag <3



Det blev en dyr huvudvärk...

Det var inga tvivel på att jag behövde glasögon. Brytningsfel på vänster och höger öga och så sa hon något komplicerat som jag inte minns något av. Så, jag har redan provat ut bågar och beställt allt. Det blev 4015 kronor! Jag fick en ganska stor klump i halsen när jag hörde summan.. Men det löste sig fint.
Jag kan inte föreställa mig hur otroligt skönt det ska bli att bli av med den ständiga huvudvärken. Jag hade glasögon upp till att jag var tio ungefär, pga brytningsfel på vänster öga. Men längre än så behövde jag dem inte. Optikern sa däremot att man kan få brytningsfel och dylikt som en biverkning av förlossningen och det är nog anledningen till min försämrade syn. Det ska bli skönt iallafall att få det gjort och om några månader kanske jag har råd att köpa linser. Krångligt men snyggare. Bågarna är ganska breda och nästan svarta, de skiftar i en sådan där gubbaktig färg men de var riktigt bra på. Det stod mellan de, som var de "tuffaste" och ett par andra som var lite mera "sofistikerade" och som kanske passade lite bättre till mitt ansikte, men jag vet inte. Jag är nöjd iallafall.

Jimena gick sin första heldag på dagiset idag. Hon var ledsen när Simon lämnade henne men resten av dagen hade gått jättebra. Hon var väldigt trött när vi kom hem, så hon sov i bilen in till örebro där vi gjorde veckohandlingen idag istället för i morgon. Hon hade dessutom 38,9 graders feber nu när hon lade sig för natten. Hon fick alvedon för den och så håller vi tummarna för att den är över tills i morgon. Det skulle vara skönt för hennes del om hon slapp flaxa mellan dagis och hemmet allt för mycket. Många förkylningar kommer det ju att bli men så länge hon inte har feber ska hon väl för det mesta kunna gå till dagis iallafall.'
Själv kom jag till skolan idag till en lektion som inte börjar förren nästa vecka. Grattis till mig. Men eftersom att jag har tre lektioner samtidigt kunde jag gå på en av dem. Det blev historian. Huvudvärken gjorde det väldigt svårt att hålla koncentrationen uppe men jag lade positiva tankar om att snart är den över. Boken vi använder är jättebra och det underlättar ju endel, annars är kursen ganska svår.

Dessa ämnen blev det den här terminen:
Historia A, Matte A, Engelska B, Psykologi A, Arbetsmiljö och Säkerhet, Vård - och omsorg, Datakunskap

- Skola - Blött badrumsgolv - Dagis - Gråt -


Idag gick vi iväg klockan åtta och trode vi skulle börja skolan på Komvux för det stog det på deras hemsida. Så var inte fallet, men vi fixade chema och la till/tog bort kurser och fixade och trixade. Jag har lagt till Engelska B som jag gör i tvåan eller trean annars, men det är skönt att få så mycket som möjligt gjort! Då har jag verkligen chansen att välja till andra kurser på själva gymnasiet sen. Så valde jag även historia A som är en valbar kurs på risbergska.
"Vi" innefattar självklart jag och Jasmine. ; )
För övrigt är Jasmine heltokig. Jag sitter på msn och camar med henne.  Vi pratar om långa, tjocka, smala och korta. Pinnar? Människor? Könsorgan? Armar? Ben? Korvar? Bebisar? Ja, ni får själva försöka lista ut..

Första dagen på Dagis idag för Jimena. Det var bara två inskolningstimmar idag, hon börjar heldag först i morgon, men det gick inte så bra idag. (La ni märke till alla - dag ?=O) Efter en timme så blev hon jätteledsen och trött så de fick ringa efter mig. Jag kom med tuttenappen som Simon hade glömt att lämna när han lämnade Jimena och Snutten Ali. Kaninsnutten är hos mormor. Hon lugnade sig snabbt i min famn men hulkade ordentligt ett bra tag efteråt. Efter en stund gick vi hem och sov middag. Jag sprang som vanligt runt och städade och tänkte att nu är det nästan ingenting ikväll, skönt. Men ICKE. Det var såklart ännu mera ikväll att plocka, damsuga och diska. Och jag klantade mig ordentligt dessutom när jag skulle hälla ut Jimenas badvatten. Jag slant så att allt åkte ut över hela badrumsgolvet. Kul - allt blev blött.

I morgon ska jag göra en synundersökning på Synsam här i Nora. Skitdyrt, nästan 300 kronor, så jag hoppas nästan att jag har ordentligt fel på ögonen så man får nått för priset;) Visar det ingenting så kommer jag att behöva gå till doktorn för att få huvudet undersökt och det känns lite läskigt. Hellre glasögon än en, om än så liiten, knöl i huvudet.
Skolan börjar i morgon också! Jag har tre lektioner varav en jag kan gå på. Alla tre ligger nästan samma tid så man får köra lite varannan vecka där. Jag är jättetaggad och det känns himla kul att det återigen är jag och Jasmine som får lite mera tid ihop. Jag tror nog att Lars på Engelskan har saknat oss också. ;D







Jättemysig kväll! =)

Jimena och Joline har lyckats leka lite med varandra och det är jättekul! Åldersskillnaden börjar jämna ut sig mellan dem så de gör mer och mer saker tillsammans. Inatt har de lyckats sova i samma rum. Nejdå, det var faktiskt inga problem, de var jättetrötta båda två. Vi la Jollis först och Jimena en stund efter det. Jag fick panikrusa till Konsum för att köpa nappar när Jimena skulle lägga sig, tur och tack att Jasmine var där! när vi sedan fått lugn och ro så laddade vi upp med massor av gott och satte på filmen Predikanten som är baserad på en av Camilla Läckbergs böcker. Den var riktigt bra, men slutet kändes dock lite ihopslängt. Det blev en riktigt mysig tjejkväll med tjejprat och tjejtrams. Nu idag på morgonen så åt vi en sund frukost och gjorde oss i ordning för att gå till Komvux och prata med Sten. Allt var upplåst men det fanns minsann inte en själ där inne! Vi har inte fått chema än och både jag och Jasmine känner oss lite pressade på att få dem nu. Vi börjar ju på Torsdag! Jag ska lägga till Engelska B till mina ämnen den här terminen. Dels för att jag då har den klar och slipper göra den med de andra tvåorna, dels för att jag kan göra den ihop med Jasmine och dels för att läraren är jättebra och jag vill gärna lära av just honom.
Så nu ska jag lägga in lite bilder och sedan skriva ett mail till Sten och så kommer mamma Alexander och Maja. De ska sova här inatt. Det lir mys! Full rulle när Simpa är borta ;)

Jag hoppas min älskling, att du har det hur kul somhelst så du nästan inte vill åka hem =) Du är värd allt det bästa i livet<3



Jasmine och Joline, Josefine och Jimena

Nu är the 4 J.s in action ;)

Lovar massa bilder från dagen!

Fullspäckat!

Det händer mycket nu, denna första hela vecka på nya året!
I morgon förmiddag åker Simon med jobbet på kryssning till Helsingfors. Jag hoppas att ahn får det jättekul där och det är ju säkerligen skönt för honom att komma iväg och roa sig lite! Men jag kommer att sakna honom så massvis! Som tur är komemr det vara full rulle hela helgen. Flrst kommer Jasmine och Joline och sover över och jag och Jasmine ska ha en jättemysig filmkväll. Det har vi inte haft tid med swedan vi var gravida! Dagen efter kommer Mamma och sover över med Maja och Alexander, Reijo kanske kommer med han med, jag vet inte! =) De kommer iallafall och det ska bli jättemysigt det med. Jag ska inhandla nya pennor, ett sudd och häften till skolan. Simon kommer hem på Tisdag förmiddag. På Onsdag börjar Jimena dagis, hon går dock bara inskolningstimmar på Onsdagen och börjar sedan på riktigt på Torsdagen. Då börjar även jag skolan men Simon är hemma för han har inskolningsdagar som han har tagit ut så han får långhelg. Och i morgon ska jag bära ut julen - allt ska bort!  Full rulle med andra ord!

Idag däremot vaknade vi upp till en vit vacker vintervärld. Vi gick ut alla tre med Chico, som vi har här under veckan och Jimena fick såklart åka pulka som hon älskar. Jag glömde såklart kameran men jag har tagit lite bilder idag ändå. Ikväll har vi ätigt pizza på 47an och myst där och nu ska jag klippa Simons hår.
Jag hittade en jättesöt present till Joline idag och jags jka köpa en likadan till Jimena. Eftersom att jag och Jasmine är gudmödrar till varandras barn så tror jag det skulle kännas lite roligt om de hade någonting de fått vid samma tidpunkt som är likadant. Jag vet inte vad Jasmine tycker men det ska jag fråga henne i morgon för då är det kalas! =)



En kortis!

En kort summering av dagen:

Jimena har vält granen över sig med lite gråt som följd.
Vi har inte varit hos Joline idag utan vi firar henne på söndag då de ska ha det huvudsakliga kalaset.
Katterna är sammansvetsade som bara den. Skrollan tvättar och känner sig moderlig.
Jag har migrän - därav den korta uppdateringen.

Kram på er!

Grattis busunge på din ettårsdag! <3

Grattis Joline - Äntligen ett år! =)

Massor av kramar från Jimena och Josefine
<3



Ett år i bilder

Hej!
Jag ska skriva ett inlägg för dagen lite senare. Tänkte just nu bara säga att om ni vill se många bilder ifrån året som har gått så ta en titt på min bilddagbok och checka in 1 Januari 09 =) Endel har ni sett på bloggen och endel har ni inte sett alls.


Direktlänk till bilderna

Och funkar inte den så vet ni ju redan att jag heter Nynthia och gästlösenordet är så enkelt som just gästlösenord
=)

RSS 2.0