Nu har det hänt igen

Jag har satt mig på rumpan ännu en gång, mitt inne i stan. Den här gången i en redig vattenpöl, mitt framför en bil. Har jag förflyttat min tyngdpunkt brutalt den här vintern? Jag börjar ju fundera, innan dessa halkningar hade jag inte halkat sedan jag åkte skridskor när jag var tio eller nått sådant. Man kanske får sämre balans av att köra vagn? Eller blir oförsiktigare just för att man hela tiden har nått att stödja sig på, sen när man går utan så är det kört. Hahaha, nej jag vet inte, men irriterande är det, det är ju pinsamt att drutta på rumpan jämt och ständigt, två gånger är jämt och ständigt för mig just nu!..

Härmed Lovar jag alla mina bloggläsare att inte halka eller snubbla igen, för det här året!
Vi får se hur DET går ;)

Jimena är jätteförkyld, hon var hemma från dagis igår och mormor var här så att jag kunde gå på lektion i skolan. Jag är jätteförkyld också, hostar blodsmak, men idag måste jag till skolan för att vara med på en redovisning, annars får jag ännu mera plugg att göra till helgen, men sen går jag hem och tar Jimena med mig från dagis, jag vet inte om hon orkar vara där hela dagen, hon är ju pigg och feberfri, men snoret rinner och mattheten i kroppen finns.

Nu ska jag dricka te och gå till skolan, ha en underbar Fredag!

Best Friends <3


Myror for life!

Igår hade jag Psykologilektion med en myra! Jag älskar myror, så länge de inte är rödmyror eller pissmyror, med andra ord, jag älskar svartmyror. Nejdå, alla myror är bra, de är så fina på sitt sätt, traskar på och släpar på allt möjligt. Det ser inte klokt ut hur de där små benen kan hålla upp den tunga kroppen, plus orka med att släpa barr och andra småsaker till stacken. Iallafall så var det här en myra som hade tagigt sig in i skolan, eller kanske överlevt i skolan sedan sommaren. Men sen sopade Jasmine ner honom från bordet och sen hittade jag honom inte igen, nedrans Jasmo!
Igårkväll pluggade jag hela kvällen hos Jasmine, ovetandes om att Simon låg hemam och spydde. Han hade fått magsjukan, stackarn. Så idag har jag varit hemma och kommer fortsätta med det, jag ska sätta igång att plugga nu.
På morgonen har jag städat hela lägenheten ordentligt och vädrat ännu mer, det är helt underbart varmt och soligt vårväder ute idag! Jag hoppas att det är sista snön som har falligt för det här vinterhalvåret.

Ha en trevlig dag ni! Nu blir det indianstek och engelskabok i högsta hugg...

I skolan

Engelska, Historia, Psykologi, Matte
Med Jasmine vid min sida =) Jag sitter just nu och lyssnar på thriving ivory, har nyss ätigt och ska nu börja med matten igen, jag har lektion ikväll men jag försöker göra så mycket jag kan nu så att det blir lite fart på den!
Till våren ska jag verlkigen sätta igång med min träning på allvar, jag vägrar börja gymnasiet med dålig kondis. Sommarjobb ska det bli också, om jag lyckas få något, jag behöver det verkligen eftersom att min föräldrapenning går ut, och jag har använt Simons dagar med. Jag har sökt runt litegrann och ska fortsätta med det. Det skulle ju vara kul att få något osm jag kanske kan få jobba kvar på på helgerna när jag börjar skolan sen.
Nu är det dags för plugg plugg...

Checka in min bilddagbok igen! =)

Nynthia
och gästlösenordet är greek den här gången.

Tidig morgon

Joline vaknade halv fem idag och fick välling, när hon precis skulle somna om så hade Jimena vaknat till och började prata och ni vet hur det blir då! Då är det ingen av dem som vill sova så de har vart uppe och lekt vilket de är uppe och gör fortfarande. Båda två står och trycker på stereon och blir stormförtjusta när de lyckas sätta på musiken. Ni som läser Jasmines blogg vet hur mycket hon är uppe så henne chasade jag i säng i morse och förhoppningsvis lyckades hon somna. Idag ska vi ta en långpromenad när morgonen blir normaltid, äta en god frukost och gäspa ikapp, det blev sent inatt. Fast visserligen tvivlar jag på att Jasmo gäspar, haha. Hon ligger alltid "på treans växel i omkörningsfilen" ;)
Igår drack vi Pucko, åt chips med dipp och godis och glass, kolald epå Wallander - Fotografen och tog en massa härliga kort. Vi lyckades åstadkomma lite plugg också, med Bobban i bakgrunden! (Bob Marley)

En lyckad kväll som alltid.






BUSUNGAR! (Även Jasmo)






Kaos!

Det är mat överallt. Mjölken är utspilld på bord och golv. Jimena har fulla håret i potatismos. Disken är stor som ett hus, det ligger matrester och kattmat på golvet. Jimena gnäller, mamma gnäller. Det är kaos.

Så är dagen idag, men nu sover snuttan, lite för sent, men det var behövande för min älskade kladdtjej att hämta nya krafter. Nu ska jag torka upp mjölken, diska, städa... Äta själv. Jag antar att de flesta av er mammor känner igen sig. Jag längtar efter ett långt hett bad, peeling och massage. Samtidigt vill jag inget hellre än att få sätta mig med min underbara tjej i knäet ikväll.
Idag gick vi till Ica, jag, Jimena och Simon. Med vagn och pulka och snön rätt i ansiktet från himlen. Jag längtar så mycket efter vår och sommar nu. Sol, bad och varmt väder! Vi har fått en jättefin klänning med solhatt och trosa av Jimenas mormor som hon ska ha i sommar, det ska bli så kul att få sätta på henne det!

Simon har åkt iväg till Niklas nu, de ska ha en riktig grabbkväll med en gemensam kompis och sova över, Jasmine passar ju på att sova över här. =)
Jag saknar honom redan..<3


GLASÖGONORMAR!

En kort uppdatering

Idag kommer bästaste vännen med Jollis hit. Det kommer bli lika kul som alltid, men vi ska plugga också. Jasmine ska hjälpa mig med en muntlig redovisning och jag ska även försöka lyckas plugga endel matte. Men så ska vi käka gott, mysa och bara ta det lugnt också, när Snuttorna sover. Det är första gången Joline och Jimena leker tillsammans efter att Joline har lärt sig gå, de har träffats efter det men inte lekt speciellt mycket. Det är roligt att se hur snabbt de kommer närmare varandra i utvecklingen och Joline är så duktig, sötnosen =)

Här är Jimena och pappa när de lekte i morse!


Indianstek

Valfritt mycket av:

Smör eller margarin
Havregryn (utgör det mesta av denna rätt)
Socker
Kakao
Vaniljsocker (Om man vill)

Smält allt smör i stekpannan och blanda sedan i alla torrvaror. Rör om på hög värme så att sockret smälter.

Ät och njut!




Kakaon på sidan av skålen sk ainte igentligen vara där, men jag blandade mina torrvaror där innan jag rörde om dem i stekpannan ;)




Så, Anonym, det här är indianstek! För oss riktiga godisråttor...

Såhär kan det se ut när Jimena vill äta själv

(Mamma får inte hjälpa till)









Jag får trefaldigt tillbaka

Min lilla tjej gnäller vart hon än går. Hon gnäller när hon vaknar, hon gnäller när jag tar upp henne och hon gnäller efter frukosten. Hon har inget tålamod alls längre och allt måste passa perfekt för henne för att det ska vara bra. Jag tror inte att den här perioden kommer att vara så lång, men den är extremt intensiv! Den frestar på allt tålamod jag har och ofta känner jag mig som en värdelös mamma när jag inte längre vet vad jag ska hitta på åt min lilla tjej. Jag försöker göra allt så kul som möjligt för henne, men det räcker med att jag reser mig upp och ska hämta något så blir hon missnöjd och gnäller. På dagis däremot är allt jättekul och inget gnäll förekommer, men där har hon ju hela tiden kompisar och flera rum med olika leksaker att aktivera sig med. På tidiga morgnar och kvällar så sitter hon oftast lugnt med snutten i mitt knä och bara myser och det är det bästa jag vet. Att få känna min dotter lutad mot mitt bröst och smeka hennes hår, det är obeskrivligt underbart. Det här är det som gör att jag lever varje dag med tålamod som en gammal erfaren häst, jag får trefaldigt tillbaka varje dag.
Jag älskar dig, min fina dotter Jimena <3

Idag blir det plugg igen, historiauppsatsen och matte ska jag plugga på med idag. Förmodligen blir det indianstek och Bob Marley som Jasmine var tvungen att propsa på mig, men han är ju för härlig! Jag lyssnade mycket på honom för några år sedan men nu är det mest rock av olika slag.

Dags att väcka Jimena och klä på till dagis!



Nedrans snuva!

Våran dag i  Örebro i Måndags gick riktigt bra! Vi fick alla formulär ifyllda av personer i olika åldrar, vi åt McDonald´s och hade en trevlig stund. På kvällen började vi med arbetet, vi skrev klart våra egna delar, Jasmine hade "homosexuell historia" och jag hade om "varför man blir homosexuell". I Örebro träffade jag min kusin Dennis som jag inte har träffat på hur länge som helst! Vi gick fram till honom där han satt på en bänk och frågade om han hade tid och lust att fylla i vårat formulär, men han sa nej. Av anledningen att jag kände igen honom stod jag bara kvar och tittade, jag såg säkert ut som en fiskmås ungefär och så tillslut kom jag på vem det var och då blev det  "DENNIS!" Han fattade ju såklart på en gång att det var jag^^,
Jimenas snuva verkar aldrig släppa. Hon vaknar jättetidigt vaje morgon för att hon inte kan sova längre och jag gissar att det beror på just snuvan. Jag får blöta upp näsan så att allt snor som har stelnat ska lossna utan att det gör ont och sen dricker vi te och äter frukost förutom de dagar då hon börjar tidigt på dagis för då får hon frukost där. Jag längtar så mycket till sommaren nu, utan snuvor och snö överallt. Utan allt som ska byltas på varje gång man ska gå ut. Dessutom älskar jag alla kort som blir på sommaren, alla är så glada och bruna =) Speciellt Simon, han ser nästan utländsk ut på sommaren för han blir som en bränd pepparkaka. Men nu är det fortfarande vinter och det får man göra det bästa av! Trots att händer och ansikte blir torra och man får smörja dag ut och dag in, jag har till och med fått smörja Jimenas ansikte för det blev så torrt idag efter dusch och kallt väder.
Idag blir det bara plugg, som vanligt. Jag ska börja på en historia uppsats som ska vara klar i morgon hade jag tänkt och så ska jag göra lite andra historiauppgifter som ska lämnas in. Jag och Jasmine satt hela dagen igår, vi sjöng lite sista timmen, annars var vi väldigt effektiva. Jag fick klart det jag skulle ha klart.


Jimena får vara med pappa med hans PS2



Dop, alla hjärtans dag och homosexualitet

När Jimena hörde våra röster idag när vi kom till mamma for hon som ett skott till oss och kramade musten ur oss, så underbart! Reijos syster Elvi och hennes man Erling var där och vi åt jättegod kyckling i sötsur sås med ris till.Vi tog också med oss Alexander och Maja hem så att Reijo och mamma får lite sparetime tillsammans. Jimena hade vaknar halvfem i morse och viljat gå upp och sen hade hon somnat vid åtta igen. Stackars mormor får gå upp okristligt tidigt på en söndag, men det tyckte hon bara om sa hon. Detvar så längesen vi var hos mamma och Reijo så idag var vi där riktigt länge, gick långpromenad och Jimena åkte pulka. Jag åkte också pulka, i nerförsbacke och blev blöt och snöig, underbart! Sen tänkte jag att Simon skulle åka han med, annars skulle jag brotta ner honom i snön. Och detär mycket snö där, de bor i ett köldhål! Och det blev såklart nedbrottning, men Sajm är en stadig käggla så det var mest jag som åkte på stryk, haha. Nästa gång ska jag överraska honom så han inte har en chans att komma upp igen.
Nu på kvällen har jag och Maja och Alexander och Simon ätigt chips, tvättat tvätt, spelat kort och kolalt på film och Alexander och Simon spelade lite bilspel förut med. Vi har haft det jättemysigt och snart ska jag och Simon gå och lägga oss. Maja och Alex sover såklart fortfarande.
I morgon ska jag och Jasmine åka till Örebro och börja med vårat fördjupningsarbete om homosexualitet som vi ska göra tillsammans i psykologin. Det kommer att bli kul och intressant.

Känner du att du vill informera oss om något, eller bara vill tycka till om just homosexualitet så skriv en kommentar eller skriv till min mail:
[email protected]

Dopet var förresten jättefint och trevligt. Jimena förstörde dock en dikt i kyrkan och jag fick gå ut med henne två gånger. Det är ju klart att hon har tråkgit och inte vill sitta still, hon är ju barn =) Sen gick hon fram till en helt okänd person och satte sig i hans knä och hade jättekul med honom. David hette han och hade egna barn, han sjöng jättefint i kyrkan tillsammans med min plastsyster Josefins sambo John.
Alla hjärtansdag kvällen hade vi jättemysigt med pizza, guitarhero och barnledigt. Jag fick en ros och Jimena ficke n boll av oss. Simon fick kallingar med skitsnygg guldkant av mig, så att han kan känna sig liet fancy ;)

Glad alla hjärtans dag!






Vi önskar er alla en helt underbar dag
!











Fredag den 13

I morgon är det alla hjärtans dag! Vi ska på dop också, min plastbrors lilla son ska döpas. Jimena ska åka med mormor hem och sova över en natt, det tycker hon är kul. Då kommer hon att få åka mycket pulka som hon tycker så mycket om. Jag och Simon ska ta en lugn kväll för oss själva, spela guitar hero och göra lite annat mys =) Vi har verkligen inte fått någon kvalitetstid alls nu under de här veckorna som har gått. Jag vet inte när jag senast höll i en speldosa eller bara satte mig ner i soffan och tog det lugnt, utan tankar på allt som måste göras, skola och hem. Så Simon har inte fått någon prioritering av mig alls och det har slitit en hel del på oss.
Idag har jag varit jätteförkyld så jag var tvungen att vara hemma från skolan. Jag hade en redovisning och datorprovet som jag missade och det känns inte kul. Nu ska jag sätta mig och göra en pluggplanering för lovet som käraste Jasmine gav mig idén om när hon själv satt och gjorde en. Sen ska jag hämta min lilla Jimena och äta mat med henne =)
Jasmine kom upp med en god Alladinhjärtan ask till mig idag, sötnosen <3 Tack för den =D

Idag är det Fredag den 13! Jag hade min Fredag den 13 igår, den dagen hade inte kunnat bli mera misslyckad, så jag tror inte att nått dåligt kommer att hända idag. =)

Nattplugg och snuvig dotter

Jahopp. Här sitter jag som vanligt mitt i natten och pluggar på som en tok. Utan Jasmine denna gång dock. Då blir det lite extra segt ska jag erkänna. Antiken är det jag gör nu som jag har prov i i morgon. När jag har gjort det är tre av veckans fyra prov gjorda, SKÖNT! Jag längtar till lovet nu, som kanske inte blir så mycket lov av men jag har ju ändå chansen att sitta hemma i lugn och ro och göra de uppsatser som ska göras, utan att behöva stressa iväg till lektioner och dagis hit och dit. Jimena ska ju givetvis gå på dagis fast att jag har lov, det jag menar är att jag har tiden. Jag slipper rusa från Komvux med 7 kilo tung väska på ena axeln och halkiga sneakers i snöyran.
Min lilla tjej har fått snuva igen och sover dåligt, sängen är upphöjd och näsdroppar är i men det blir ju aldrig riktigt bra ändå såklart. Det blir till att kurera med lite god blåbärssoppa som hon älskar och som är väldigt nyttig. I sommar ska jag plocka massor av blåbär ute i björnskogen och göra egen, det är så gott!

Till er alla Norabor!
Fredag den 20 Februari är det lekdisco på bygdegården finnsjöstrand i järnboås för barn mellan 0 och 6 år. Klockan 16-18.
Jagtycker det är urgulligt och ska absolut gå med Jimena, Mormor ska med!
18,30-22,00 är det disco för åk 1 till 6 om ni med lite större barn är intresserade.


Nu ska jag fortsätta och göra det sista innan klockan hinner bli alldeles för mycket...


Jimena knallar på

Återigen tid för en pluggkväll, med Jasmine över msn och sött gott godis i högsta hugg!
Ikväll tänkte jag bara skriva att Jimena har lärt sig att gå själv i trappan! Inte de med jättehöga steg såklart, men normalstora. Det ser jättegulligt ut när hon tar sig upp, ett steg i taget. Så liten, men ändå så stor! Hon har också fått en favoritperson på dagis, en jättesöt liten kille som jag tror går i "storgruppen". Honom går hon till när de är ute och han tar hand om henne, hon är hans lilla skyddsling.



Jag längtar till sommaren!!

Skön start på morgonen

Jag har aldrig böjar en morgon lika underbart som den här. Det första jag gjorde idag var att sätta mig själv och Jimenas overall i KATTDIARÈ!! Sen kom en rad svordommar ut över katten som jag ångrar starkt att jag sa när Jimena var närvarande. Jag antar att det är lilla Skramlan som har gjort detta, hon är nämligen ett matvrak så hon går mer än gjärna runt och agerar damsugare. Kanske hade hon hittat en godis någonstans som hon tyckte att hon skulle smaka.. Allt bajs var på hallmattan så den får vi slänga och Jimena får ha ytterbyxor och jacka tills overollen är tvättad. Så nu sitterjag häroch rehabiliterar mig själv från kattbajsnervsammanbrott med bra musik och frukost. Simon tog Jimena till dagis idag och jag börjar inte skolan förren halv elva. Jag ska dit dock till senast nio hade jag tänkt bara för att sitta och plugga ordentligt på engelskan eller historian. Eller båda kanske =)

Ha en bra dag ni! =)

Vinterpromenad

Halv fem idag tog jag och Jasmine med oss barnen och gick en skön promenad i det härliga vintervädret. Detvar jätteskönt och ungarna tyckte nog om det också. Det är så sällan man verkligen känner att man har tid att slappna av när man är ute och göra den stunden riktigt kul för barnen, det är lätt att få skuldkänslor. Så idag kändes det verkligen bra.




Natti natt!

Nu ska jag äntilgen gå och lägga mig. Jag har pluggat till vomsprovet i morgon. Den här veckan har jag fyra stora prov, inte kul. Jag ska försöka plugga smart så att jag inte börjar känna mig utbränd i slutet på veckan. Så blev det förra veckan, sista dagen mådde jag illa och hade yrsel av all stress och sömnbrist. Nu tror jag att jag kan sätta fullpott på prvet iallafall och då är jag såklart nöjd. En sak som är riktigt lyxigt är ju att jag alltid får krypa ner i en varm säng när jag är trött och frusen, tack min älskling för det =D

Puss på er! =)

Ett helt perfekt dygn!

En jättehärlig kväll hade vi, jag och Jasmine. Vi gjorde oss i ordning och åkte in till Örebro där vi käkade på Hellas, grekisk restaurang. Det var jättegott och vi fick oss en skön pratstund. Den här kvalitetstiden var väldigt efterlängtad, när det inte är barn eller plugg som kommer emellan hela tiden. Väl hemma hade vi en riktigt kul tjejkväll och somnade klockan tre, efter att både ha tvättat bort smink och borstat tänderna, duktiga oss! Idag vaknade vi upp till en ny mammadag och det var helt enkelt underbart att komma hem till min älskade lilla tjej och jag kände att jag fått lite extra energi efter en dag för sig själv med bästa vännen =)




DET HÄR ÄR MIN BÄSTA VÄN - HON KAN GÖRA MARGARIN MED MIG! <3


En kvart kvar...

...till the Jas and the Jos night! Det ska bli jättekul att komma iväg med Jasmine ikväll. Och Simon och Jimena är och sover över hos en kompis de med, så det känns bra =)

Jag lovar att det blir en bra bilduppdatering efter det här dygnet!


Du är så vacker Jas! =D


Svar till anonym:


Vilken jättefin tjej ni har!
Hon har napp i munnen på nästan alla bilder, det är inte så bra för tand- och gomutveckling. Man kan försöka börja med att ha napp på natten, vid vila och vid mycket gnäll, inte bara slentrianmässigt hela tiden. Talet stimuleras bättre och blir tydligare eftersom barnet kan artikulera mycket bättre utan napp.


Hej!
Jimena använder inte napp på dagen överhuvudtaget,utan bara när hon ska sova eller är väldigt trött. Anledningen till att hon har napp på nästan alla bilder är för att jag numera tar bilder på henne när jag har tid, vilket är på kvällendå hon går på dagis på dagen och jag studerar. Ända sedan hon fyllde ett har jag kört stenhårt med det här, hon får nappen en timme innan läggning på kvällen och när hon ska sova på dagen. Det tror jag också att jag har skrivigt här i bloggen. Det du skriver visste jag om redan och jag hade själv napp tills jag var i lekåldern, så jag vet vad jag talar om...  Jag håller däremot inte med dig när du säger "vid mycket gnäll" Jag tycker inte att hon behöver lära sig att om hon gnäller får hon nappen, jag tror att det bara leder till mera gnäll, när hon förstår hur hon ska utnyttja det.

Tack annars för informationen och en trevlig kommentar

Mvh Josefine

Jag älskar dig Jasmine

Du vet att jag alltid kommer att finnas för dig
Du är min bästa vän och jag hoppas att våra framtider kommer att fortsätta flätas samman resten av våra liv.
Det finns ingen som du
<3


Tonåren! =)

Jimena kommer att komma in i puberteten, bli tonåring. Det är så svårt att tänka sig min lilla tjej bli stor! Jag undrar så hur hon kommer att bli, som jag kanske? Kanske inte. Mitt största mål är att bygga upp en så bra relation som möjligt mellan oss. Att kunna prata om allt, lita på varandra och jag vill att hon ska kunna känna att hon kan berätta allt/det mesta för mamma. Jag tror att det kommer att underlätta pubertet/tonåren lite än om vi inte kunde prata om någonting alls. Jag längtar dit! Självklart längtar jag till alla etapper i hennes liv, men kanske längtar jag lite extra dit därför att det trots allt inte var så längesen jag själv var där.  Hon ligger i sin sköna säng och sover nu och är så fin. Det är underbart att bara stå och se ner på henne när hon ligger där så fridfullt. När jag stryker henne på över huvudet så ler hon ibland och hela jag fylls av lycka och stolthet.

Nu ska jag gå in och skölja ur håret som jag har färgat igen. Efter mycket om och men så blev det mörkt igen. Så ska jag kanske klippa snelugg sen.. Det får vi se. På Lördag får man ju känna sig lite extra snygg =) Då är det dags för bästa vännen och mig att åka till Örebro, äta och ha mysig tjejkväll.



Pluggkväll och vildbatting

I går var det pluggkväll med Jasmo och mycket godis. Vi hade en härlig stund tillsammans med plugg och girls talk. Kan hända att det kommer någon bild ifrån det ikväll..
Mvg blev det på datorprovet. Jag är nöjd som vanligt. I morgon är det Engelska b prov, kapitel två,så det ska jag plugga till idag och lite i morgon med Jasmine innan lektionen börjar.
Jag ska skicka upp Simon på vinden idag med så att jag kan få ett normalt tangentbord. Stör sönder mig på det här, om man får använda ett sådant uttryck just nu.
På Lördag händer en skoj grej.. Jag ska få min födelsedagspresent av bästaste Jasmine! =) Jag vet inte allt mer än att vi ska äta ute och sova över, helt ensamma på tjejkväll. UNDERBART =D
I artonårspresent av Simon fick jag ett jättefint smyckessätt i silver, det får ni hålla utkik på när ni ser bilder på mig här. Det är örhängen och halsband med ett hjärta på. Så åt vi på krogen La Paz här i Nora på kvällen, med Jimena också såklart. Det var helt underbart gott.

Helgen har varit helvild! Inte från Simons och min sida, utan ifrån Jimenas. Att ha två dagars uppehåll från dagis är inte lätt! Hon hoppar, studsar, klättrar dansar, springer och busar från första stund hon vaknar ända tills hon somnar som en stock. Det är jättekul att se och vara med om och jag är så stolt över min fina lilla tjej. Hon har även lärt sig att säga en massa mera saker. Tex "ja" och "docka". Så nrävi frågade om hon ville till dagis så skrek hon "jaaaaa!! jaa!!" Och det finns inga tvivel på att hon förstår exakt vad hon säger.
Mamma och pappa är riktigt stolta!

En trött Jimena på mammas födelsedag:



RSS 2.0