Årets sista inlägg

Det är nu ca tre timmar kvar till att det nya året börjar och jag tänkte göra en liten sumering av det här spännande året som mest av allt har handlat om våran underbara lilla Jimena. Allt har gått så snabbt och så mycket har hänt på så kort tid. Minns ni när man var barn och ett år gick så otroligt långsamt? Nu och som mamma, bara springer åren iväg och det känns nästan som att man inte hinner någonting längre. Hela det här året har jag varit mammaledig med undantag för lite studier på vårterminen. Det har vart en skön tid och det har vart så kul att uppleva Jimenas alla stadier hon genomgått och för stunden är i. Personlighet har snabbt växt fram och viljan tillsammans med trotset blir starkare för var dag som går. Hon har blivigt en väldigt stark och självständig individ som ändå älskar all uppmärksamhet hon får. Hon älskar att stå i centrum och är verkligen inte blyg att synas bland folk hon inte känner. Från att ligga och sparka på golvet har hon det här året både börjat krypa, gå, springa och hoppa. Hon har jollrat, gurglat och pratat och nu försöker hon härma mycket av det vi säger. Hon är en smart tjej med hela världens möjligheter framför sig.

Nästa år kommer att handla om utmaningar. Det ska bli skola och gymnasium - det stora provet att vara borta nästan lika mycket tid från Jimena som jag under detta år har spenderat tid med henne. Samtidigt det sköna att bli en social individ igen, att återigen hitta mig själv och vara mig själv. Jag är mig själv i allra högsta grad när jag är med Jimena. Det jag menar är att få slappna av även i vardagen med andra människor i min egen ålder. Ibland kommer jag känna mig som hundra år äldre och ibland kommer jag känna mig extremt omogen för att vara 18 år och mamma. Jag ska ta körkort om jag kommer att få råd, vilket jag hoppas för att köra bil och andra fordon är min grej. Jag ska ta all min träning på allvar och prestera guld i skolan - både på komvux och på gymnasium.
Jimena kommer att fortsätta utvecklas, börja prata meningar och utvecklas i kropp och psyke. Det ska bli underbart att få fortsätta vara mamma till världens finaste dotter. Vi ska ha en underbar sommar med mycket lek och skoj i bad, båt och skog och förhoppningsvis blir sommaren varm och med massor av sol.

Något nyårslöfte har jag ännu inte kommigt fram till...

Jag vill även tacka er - läsare - för att ni så troget följt min ganska tråkiga blogg och kommigt med endel fina kommentarer - fortsätt med det, 2009 blir annorlunda! =)



Min syster <3

Min storasysters blogg är nu öppen igen!
Läs om hennes yngste son Kevin som redan hunnigt bli fem månader!

Perita, den lilla filuren<3

Jimena och Joline

Glöm inte att kolla senaste inlägget! =)





Jimena och Jollis nu.. =)




Jimena och Jollis för månader sedan!


Lååångpromenad med Jasmo & Jollis

Dagen verkade bli som vanligt, ganska tråkig. Så ringde min käraste väninna upp och frågade om vi skulle hitta på något. Då blev jag glad! Så vi slötittade lite på days - som alltid när vi är och sen gick vi Tahitirundan. Den är verkligen jättelång, det tar över två timmar att gå nu när det är så kallt. Det var runt 6 minusgrader men det var så friskt och skönt att gå och vi fick äntligen prata om allt som har hänt under de senaste veckorna då vi inte har hunnit träffas så mycket! Snart får vi ju ses lite oftare eftersom att skolan börjar snart.
Det ska bli helt otroligt skönt att börja skolan, få komma iväg och göra saker, lära mig saker! Jag är så vetgirig nu så jag tror jag blir galen! Och jag känner mig instängd och lat när jag bara går hemma. Jag älskar att bara få komma iväg till affären och handla, med mp3n i öronen! Att få träffa folk och bara slappna av några timmar om dagen kommer att göra super, men sen när jag börjar gymnasiet kommer jag att sakna Jimena grymt mycket under de långa dagarna... Då får man ta vara på helger och eftermiddagar så gott man kan!

Den här terminen kommer jag att plugga:

Arbetsmiljö och säkerhet
Vård och omsorgsarbete
Psykologi A
Matematik A
Datorkunskap

Resten som ettorna har gjort är jag redan klar med så det känns bra att det inte är så jättemassor iallafall! Jag känner att jag kommer att ha tid att plugga och ge allt i alla de här ämnena, utom matten som jag nöjer mig med ett g i. Jag kan nog prestrera riktigt bra i matte och jag blir inte förvånad om jag får ett vg, men jag tycker det är så otroligt tråkigt så jag kommer bara att göra det som krävs. När jag sedan börjar gymnasiet kommer jag att välja till etty ämne där de andra har etik - som jag redan har gjort. Kanske matematik C eller ytterligare en psykologikurs eller helt enkelt något som intresserar mig som historia eller religion.




Jasmine

Du är en helt underbar person som lyser upp min värld. Ofta känns hela mitt liv så mycket lättare efter en dag med dig.
Tack för att du finns

Lördag efter jul..

Det har vart världens segaste dag idag men nu på kvällen har det blvigt lite skönare, bättre, mysigare, gladare.. Trivsammare helt enkelt.
Skrammel har slappnat av helt och leker i vardagsrummet, Skrollan är jättenyfiken och fräser nästan ingenting längre. Det är så mysigt att se. Så, idag ska ni få se första bilden av våran nya lilla katt. Hon är född i Maj 08.
Jimena har haft tråkigt och velat ha massor av uppmärksamhet idag. Vi har givigt katterna så mycket uppmärksamhet att hon har kommigt lite på sidan av och lekt väldigt mycket själv så hon bev tillslut lite grinig på oss i eftermiddags. Men till hennes lycka så kom farfar och farmor och farfar lekte med henne ända tills hon skulle sova. Och det är ju alltid extra kul när det inte är mamma eller pappa som leker ;)

I morgon blir det nog en längre uppdatering...



Ripley / Skrammel

Lära känna varandra

Skrollan och Ripley försöker komma överrens. När vi kom hem var Ripley ganska rädd, hon gjorde ner sig och ville helst vara kvar i sin bur. Men hon började snabbt känna sig trygg hos mig och Simon och hon var aldrig rädd för Jimena, så Jimena var såklart överförtjust över att få kelas med Tissen utan att hon hoppade iväg utan istället nosade lite på henne i gengäld. Så Ripley har sovigt på Simons bröst och bredvid mig på soffan. Skrollan har fräst som en tok och hon har verkat väldigt rädd, först nu har det lugnat sig och båda är väldigt nyfikna. Ripley har inte fräst ett dugg utan ser ut som att Skrolan är patetisk som inte bara kan komma fram och hälsa som normalt folk liksom. Men vi tror att Skrollan blev lite rädd för andra katter när hon var på rymmen för hon fräste mot Ripley som självförsvar och kutade iväg och gömde sig sen.
Ripley har nosat runt i lägenheten och hittat ett mysigt ställe att sitta på. Det blev Jimenas lekhörna i köket, så jag rensade bort hennes leksaker och puffade upp filten som ligger där och så gick hon dit och klade sig medan Skrollan vakade utifrån vardagsrummet. Hon är så himla mysig, jätteliten mjuk och gosig. När man sedan tar i skrollan känns det som att man tar i en stor hankatt fast att hon också är ganska liten, men lång.


Hämta Kissemiss!

Nu ska vi åka och hämta Ripley! Det ska bli jättekul och spännande och jag hoppas verkligen att hon kommer att tycka om oss och skrollan.

Bilder kommer när vi vet att allt funkar med Tissen =)

Julaftonsfirande!

Julafton blev helmysig!
Jimena fick massor av saker och visste inte vilken grej hon skulle leka med riktigt, men en favorit var ju gunghästen såklart. Det blev tyvärr inte så mycket bilder för vi filmade mest det här året, men här är granen, Jimena och Simon på bild iallafall!

Nu kallar Jimena, hon vill leka och visa alla saker hon har fått på sitt rum.






Tyvärr blir det inga bilder på Jimena därför att folk som inte vill vara emd är med på dem.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !

Önskar Jimena, Mamma Josefine, Pappa Simon och Skrollan, snart även Skrammel =)




Nattstädning

Ända tills nu har jag gjort det lite gott för oss till senare idag på dagen. Jag har gjort den städning och plockning som rutinmässigt behövs, vikt tvätten och slagit in de sista julklapparna. Det är skönt att kunna slappna av lite själv såhär på natten, även fast att jag vet att jag kommer att vara trött om några timmar när Jimena vill ha välling.
Mina tankar går till morgondagen och till skolstarten. Jag längtar jättemycket till att få sätta mig ned med mitt block och min penna! Jag längtar också tills på Fredag då vi ska hämta Ripley. Hon kommer förmodligen döpas om till Skrammel - det går så sött ihop med Skrollan; Skrollan och Skrammel. Men det blir först då hon lystrar till det. Det nuvarande jourhemmet verkade inte riktigt gilla namnet Ripley och jag sökte lite och insåg att hon är döpt efter Ellen Ripley i Alienfilmerna. Jag vet det eftersom att hennes två bröder var döpta till James och Jones efter James Bond och Indiana Jones.
I morgon ska jag leta efter hårspännen till mig och till Jimena så att vi kan göra nått fint i mitt hår och något sött i hennes. Alla spännen jag hittat till henne hittils har jag tyckt vart förstora så i morgon kollar jag i barnaffären i Nora. Vi ska även köpa en tomtedräkt till farfar.


Julkänslor

Idag ska jag göra mera knäck för den vi gjorde är såklart redan slut - jag skyller allt på morsgrisen i huset och det vill säga; JAG.  Sen så ska jag städa toaletten och i morgon göra jag och Simon det sista av julstädningen. Det är bara att torka golv kvar.Jag har en underbar julstämning i kroppen och längtar efter all julmat och choklad och tomten;)
Jimena kommer att få sina julklappar på förmiddagen av oss eftersom att vi på kvällen kommer att vara hos mormor, så när vi kommer hem kommer snuttan vara sovtrött. Så hon får morgonpaket och sen kommer farmor och farfar med ett paket till, det är en gunghäst som hon har förälskat sig i när hon har vart på dagis. En sådan där röd plasthäst som heter Little Tiker eller nått sådant. Vi har förutspått att det kommer bli hennes favoritjulklapp i år!  Jimena kommer att ha på sig gråa strumpbyxor med svarta lackskor och en plommonfärgad klänning. Klänning och strumbyxor är från H&M. Jag kommer att ha på mig en svartglittrig klänning, stayups och möjligen ett rödglittrigt hårband. Klänningen är köpt på Bakkom Trend här i Nora och är inget speciellt utan en helt vanlig klänning. =)

Idag skiner solen och himlen är blå med enstaka vita moln. Det är ett riktigt vårväder och Simon har till och med fått vårkänslor! Jag hoppas att det blir snö på julafton, det borde vara obligatoriskt!
När Jimena vaknar är det dags att gå ut. För en gångs skull är det inte becksvart när vi är ute på eftermiddagen!

Nu kommer snart NathPath =D

Gula tänder ^^,

Nathalie, ta och läs min svarskommentar gullet och sen kollar du på tandfärgsskalan hos tandläkaren, sen ska jag upplysa dig om att även blixt och ljus har sin del i hur vitt eller svart allt blir.  Ta exemplet här nere, vissa delar av mina läppar är rödare, andra mera rosa.
Här är mina tänder - efter att jag har ätigt knäck och annat smarrigt.
Sen kanske du ska fundera över huruvida intresserad du är av att läsa min blogg - om du vill se mer av mina tänder kan du däremot gå in på nynthia på bilddagboken och checka ;) Gästlösenordet är gästlösenord


Reklampaus

Jimena har lagt sig efter en fartfylld dag. VI har busat hela dagen och vart ute och gått i halvregnet. Mormor och moster Maja var här en liten stund också.
Jag har gjort nejliksapelsiner och tvättat fönster, rensat skafferiet och Simon har torkat skåpluckor. Resten fortsätter vi med i morgon. Simon är hos en kompis så jag och Jimen ahar vart själva sedan ett ungefär.
Så nu ska jag äntligen ta det lugnt. Äta godis, dricka julmust, pösiga kläder - framför tvn och kolla på Harry Potter och sedan nästa film som är bra som går på någon kanal medan jag väntar på Simpa. Han kommer vid tolv.

Hoppas ni alla har fått en trevlig start på helgen!

Ripley!

Vi har hittat våran katt =)
Hur söt somhelst, hon heter Ripley och är svart och vit.
Hoppas hoppas hoppas, att hon går bra ihop med skrollan! <3

En snabb uppdatering

Igår gjorde mamma och jag knäck, det blev jättegott! Tillochmed Simon åt ;) Jag hoppas de räcker till julafton åtminstone, annars får jag göra mer.
Idag ska vi som vanligt åka och handla i örebro och samtidigt kolla på katter i ett jourhem. Jag hoppas på att vi hittar någon som vi fastnar för!
Jimena älskar när jag sjunger för henne, favoritlåtarna är små grodorna, i ett hus vid skogens slut och imse vimse spindel. Hon gör sitt bästa när hon försöker göra alla chester man gör till. Hon kan också säga oackackack, nästan. Det blir "ack ck ck ack" Hon tycker jag ser heltokig ut och skrattar ganska mycket när jag hoppar runt som en groda på golvet.
Nu sitter jag och väntar på att Jimena ska vakna, själv är jag jättetrött, men när hon har vaknat ska vi iallafall gå ut på en skön promenad med Jasmine och Joline! Nu ska jag slänga i mig nått att äta, det blir nog rostade mackor med smör och sylt på... Som vanligt x'D

Ha en trevlig dag! Uppdatering kommer kanske ikväll igen =)

Räkkväll!

Idag har det inte hänt så speciellt mycket. Jag har städat och Jimena har vart på dagis två timmar vilket gick jättebra. Gunghästen det första hon gjorde när hon kom in som vanligt!
Nu på kvällen överraskade jag Simon med räkor, vitlöksbröd och julmust. Det var enkelt men jättemysigt och jättegott. Simon lärde sig skala räkor och Skrollan var med och fick sina räkor serverade på golvet. Det tyckte hon var mums!
Nu ska vi ta och spela litegrann och sedan mysa framför tvn eller bakom ögonlocken ;)

Mormor och Reijo, Maja och Alexander var här en snabbis förut, det tyckte Jimena var kul! I morgon ska vi baka knäck, mums!

Natti natt med er!


Go´kväll!

Jimenas kvällsprocedur -

Ta mamma i handen, leta reda på tutte och snutte
Ta av sig kläder, släcka lampor och sänka  på tvn
Lägga sig i soffan och tutta välling, slappna av och få ny blöja
Efter vällningen blir tänderna borstade och sedan tar vi tutten och snutten och går till sängen
Jimena somnar efter max fem minuter, jag behöver inte vara i rummet
Snutten är hennes vita kanin. Det var den första nallen hon någonsin fick och den fick hon av min underbara storasyster när Jimena låg i magen.


Jimenas morgonprocedur -

Vakna upp, ligger en stund och gosar med snuttes öron och tittar runt.
Brummar lite och sätter sig upp, gosar fortfarande med nallen.
Mamma och pappa sover, så hon ställer sig upp i sängen och gör höga ljusa ljud ifrån sig.
Mamma vaknar - hon har fått snutten i huvudet eller någon annan stans på kroppen.
Mamma hör sedan tutten komma farandes.
Jimena ropar klart och tydligt; "mamma! Pappa!" upprepade gånger.
Mamma säger godmorgon Jimena, ler yrvaket och vänder sig om igen.
Pappa snarkar.
Jimena börjar skrika åt oss så det skär i öronen.
Pappa muttrar och mamma försöker desperat att stänga ögon och öron, bara fem miunuter till.
När mamma ger upp görs vällingen och Jimena får den i sängen medan blöjan byts.
Mamma och Pappa tar på sig kläder, hämtar Jimenas kläder/pyamas och sätter på henne det efter vällingebn, sen är det full fart!



Jag har ont i huvudet, varje dag. Det har jag haft i stort sett sedan jag var gravid. Mina värden är alla bra så jag vet inte riktigt varför jag har ont i huvudet. Överansträngd kanske. I vilket fall som helst gör det mig galen! Jag hoppas att jag blir kvitt den här huvudvärken när Jimena går heldag på dagis och jag går i skolan, det skulle verkligen behövas. Och nej, jag tar inte huvudvärkstabletter förren jag får migrän - som inte är helt ovanligtd et heller. *suck*. Just därför att jag inte vill bli resistant mot dem i onödan.

Jimena sover och jag ska göra kola på plåt, det är så gott! Sen ska vi se på Bodyguard, kanal 5.
Jag har väntat hela dagen på att en tjej från jourhemmet där katten vi vill ha är placerad ska svara på mitt mail, men det har inte hänt något än, vi får se om det ramlar in ett svar i morgon kanske.

Jimena har gått runt hela norqa i dag, hon är så söt. Hon håller mig i handen och knallar på. Vi blir ofta stoppade av människor som tycker hon är så söt och det tycker jag är roligt, men alltid är man inte på humör såklart.


Jimena i morse



Jag skriver ett inlägg senare idag =)

ADOPTERA EN KATT

På t ex Örebro Katthem finns det massor av katter i alla åldrar som vill ha ett nytt hem, ta en titt du med.

Gå in på deras sida för att se alla katthem som finns i sverige också.


Ny skärm, ny xbox, nytt liv? o_O

.. Nej, inte nytt liv kanske, mitt liv är ju underbart . Det var ett dåligt skämt x'D
Jimena är just nu på dagis, inskolning fortfarande och det är två timmar om dagen. Skrollan har tagigt plats i mitt knä och Simon är på jobbet. Idag när Mena kom in på dagiset tvekade hon lite vid järnvägsrälsen sedan gick hon rätt mot gunghästen och satte sig och gungade på den. Hon kommer att få en sådan i julklapp av farmor och farfar, det är favoritleksaken.

Jag funderar på om jag ska ha kvar bloggen eller inte. Jag är ganska dålig på att uppdatera varje dag och jag tappar läsare på det dessutom känns det som att det kommer bli ännu sämre med det när jag börjar skolan. Jag kommer att ha två ganska stora kurser på kort tid utöver de andra normalstora.  När jag sedan börjar gymnasiet kommer bloggen övergå så mycket till att handla om min vardag och inte våran vardag. Vad tycker ni?

Lucia i kyrkan. Alltid lika mysigt! Julsångerna får nytt liv när alla överstämmor kommer med, det låter underbart. nathalie var luciakandidat så hon stod längst fram bredvid Lucia. Jag tycker det var synd att det inte var hon som blev Lucia! =) Jag var lucia år 2006 och det hela kändes mycket mera värt än att gå bredvid som luciatärna eftersom att det är en lång och jobbig dag då man besöker alla möjliga företag. Bl a vissa där personalen sitter och läser tidningen eller stirrar ut genom fönstret när man sjunger. Inte så trevligt! Men så finns det de som verkligen uppskattar det också! =)

Skrollan ska få en kompis! Vi ska adoptera en katt ifrån Örebro katthem så snart vi får. Det blir en vuxenkatt som förhoppningsvis kommer att gå bra ihop med Skrollan, det är a & o att de gör det. Vi har redan tittat på två genom nätet så jag har skrivigt till kontaktpersonerna och hoppas på att få ett svar redan idag. Det kostar 800 kronor och de är då kastrerade och vaccinerade.

Halli Hallå!

Ytterligare en vecka återstår det att vänta och se om vi får en skärm till datorn. Tills dess är det bara att vänta, som vanligt. Allt kraschade samtidigt för oss, xboxen är i Tyskland på reparation och telefonen funkar av och till. Det är IP-telefoni så sådant får man tyvärr räkna med. Min mobil är också paj, jag kan inte prata med folk. Jag hör dem men de hör inte mig. Kan dock skicka och läsa sms.

Jimena har jättekul när vi är på dagis. Vi skolar in hela december innan lovet och några dagar i Januari, då är det pappas tur så att jag kan gå i skolan. Det första Jimena gör när hon kommer till dagis är att först sätta sig på tågrälsen, bara för att titta runt lite och sedan gå och gunga på gunghästen. Det tycker hon är jättekul! Jag tror det kommer att gå jättebra att ha henne på dagis, men jag skulle ha velat ha lite längre inskolningstid. Det längsta hon får är två timmar och hon kommer att gå mellan halv åtta på morgonen och fyra på eftermiddagen vissa dagar i veckan så då hade det kännts tryggt för mig att låta henne vara där lite längre på inskolningstid också! Plus att jag faktiskt betalar mer än hälften av dagisavgiften för december månad, som hon bara går två ½ vecka i ungefär. Men men, huvudsaken är att det blir bra för henne.

I Lördags var jag och simon och handlade hennes julklappar. Mormor hade Mena så vi fick åka in själva och i lugn och ro. Så vi köpte en söt prinsessfåtölj, ett piano och en pekbok. Hon har också fått två jättesöta nallar och något mer blir det nog. =)
På julafton firar vi först hemma med farmor och farfar och åker sedan till mormor med familj och sist har vi en mysig hemmakväll, det kommer bli foton.
Det är så mysigt med jul! Jag tycker inte vintern är något värd när det bara är "nästan-snö" eller slask och halvkallt. När björnarna knappt går i ide! Då är julen det enda mysiga som händer. Förhoppningsvis knäcker det till lite det här året så det blir kallt med mycket knastrande snö så man får användning för vinterskona, ytterbyxorna och pulkan! =D Jimena har fått en bebispulka som hon njuter av att åka i, de gå gånger det har gått. Jag gjorde ett kap och köpte den på grodden för 155 kronor.

Vill ni se bilder så kan ni gå in på min bilddagbok, det kan hända att det ligger lite fler bilder där en vad jag lyckats lägga upp här under tiden då skrämen är trasig.

Min bilddagbok

Gästlösenordet är helt enkelt: gästlösenord

VI SES!




Snart är vi igång igen! =)

Kanske får vi en skärm i helgen.. =)

Jimena har börjat skolas in, idag var första dagen och det gick perfekt. Mer om det när dator är igång.

Erik... Tålamood ;D Och det heter Tummen ur arslet... x'D

Här är en bild på mig och Nathalie, från läängesen =D Jag sitter hos henne så det är de enda vi har i princip^^,



Josie is blond and NathIsMyPath<3

RSS 2.0