Inget internet.

Jag kommer inte att uppdatera under några veckor. Jag vet inte exakt hur många men det blir nog runt 4-7 veckor. Det beror på bredbandet nu när vi flyttar.
Jag hoppas att ni inte glömmer bort att titta in i Familj på3:s blogg senare när jag börjat uppdatera igen!
Jag lovar att det första jag ska göra är att slänga in massor av smaskiga bilder på Jimena som växt och förmodligen hunnigt  bli ett år! Kanske har hon börjat gå också. Spännande!
Ni som följer min blogg varje dag kan ju ta er tid att läsa igenom den från början, om ni inte har gjort det och om ni har lust :)


Jag hoppas ni får helt fantastiska veckor och att sommaren vara lite till nu innan det blir höst!


Kramar //Josefine och Jimena

Pust!

I dag har jag skurat alla skåp i köket, så nu är det bara insida på ugn och utsida/insida på kylskåp, diskbänk och golv kvar. Det känns jätteskönt. Nu ikväll har jag och Jimena vart i nya lägenheten där jag har lagt in porslin, plast, kläder och toalettartiklar - består mest av parfymer...  Det var jättemysigt att springa runt där. Jimena busade och kröp runt på upptäckningsfärd, hon var road precis hela tiden och emmellanåt busade vi med varandra. Vår Go´a unge <3
I morgon kommer mamma och hjälper till litegranna! Mina småsyskon går första dagen i skolan efter sommarlovet i morgon så då kommer hon vara här en stund. Nu har Jimena somnat för natten och jag ska diska en plåt och sedan ta det lugnt framför Tv:n.. Jimena ropade förresten efter pappa idag - två gånger! Det är så mysigt att höra =)

Ha en trevlig kväll!

Behind Bars... =P


Packdag!

Igår lämnade vi Jimena till Mormor Elisabeth och så körde vi på. Vi packade allt som var möjligt så nu är det bara minimalt med ätbart, disk och kläder kvar. Vi var även i lägenheten och planerade möblering och dokumenterade lite hål och sådana saker som vi skulle visa för besiktningsmannen. Idag fick vi veta att han redan hade besiktat... Vardagsrummet kommer att gå i beige och bruna färger. Jag har en jättefin planering där som förhoppningsvis kommer att bli som bilden i mitt huvud.
Just nu håller Simon på att köra säckar och lådor och jag ska skura ur alla skåp och tvätta fönster om jag hinner. Jimena ligger och sover. Hon hade jättemysigt igår. Hon hade lekt en hel del med sin lilla morbror och ätigt god mat och mellanmål!. Jag och Simon fick mycket tid tillsammans, men vi hann inte vara så mycket med varandra utan mest gnabbas på skoj medan vi packade, haha. Nu ska jag sätta igång!

Nycklar till nya lägenheten!

Sabine ringde igår och sa att vi fick ta nycklarna när vi ville, så vi hämtade dem igår och idag ska vi gå in och planera möblering och dokumentera skador. (Om det finns några vill säga) Vi kan tyvärr inte börja flytta in än för att besiktningsgubben besiktar inte förren på Måndag. Det ska bli så spännande! Nu kan jag bestämma färg på gardiner, sofföverdrag och saccosäckarna. Jag har en liten ide innehållande sådana, vi får se om det blir något och isåfall kommer det en bild på bloggen. Tv:n ska vi sätta upp på väggenså att Jimena inte får tag i den, just nu är det en riktig favorit..
Den här lägenheten ska ni få se bilder på senare, när vi har möblerat och fått klart. Vi ska köpa exotiska tavlor och välja ut några av de finaste bilderna vi har på Jimena och på oss som vi ska förstora och sätta upp.
Idag blir det räserpackning av det sista. Det är smågrejor i sovrummet, lampor, kläder och textiler.

Helg igen!

Godmorgon!
Idag blir det till att åka till Örebro där vi ska handla och äta på McDonalds, vi äter Big Tasty med plusmeny så vi får de fina glasen. Jag undrar vilken färg det blir idag, hittills har vi några gröna, några blåa och några svarta. Förra veckan när vi skulle ha dem så var de slut så vi fick inga, besvikna åt vi världens godaste hamburgare istället. Nu på morgonen ska vi tvätta och när Jimena har somnat ska vi packa ner porslinet som är kvar, jag har redan packat en låda men det finns mer.

Jimena älskar musik! Först kryper hon till stereon och knappar runt på den tills hon lyckas få på musik. Sedan står hon bredvid ochhåler sig i tvbänken och guppar med kroppen, snurrar nästan på höfterna, gungar och skrattar. När det blir svängigare musik så guppar hon mer och när det är lugnare guppar hon mindre. Hon är så söt våran lilla dansös! =)
Hon undersöker varje låda vi har packat och drar gärna ut det hon kan så det är bara att packa i igen.
Just nu tar Simon upp henne i famnen medan han spelar Oblivion och Jimena pillar bäst hon kan på dosan som hon tycker är jätteintressant. Allt som inte är leksaker är ju roligast så hon har fått en rosa dosa av oss som hon ändå tryckt sönder en gång.
Nu ska jag lägga Jimena i sängen för nu är hon trött... Ha en trevlig dag!

Ännu en Fredag

Idag har jag ansökt om dagisplats till Jimena, köpt ett träns och fått skattepengar. Vi får se vart hon hamnar, jag sökte från :a December. Helst hade jag viljat ha in henne efter jul i Januari men det går inte för jag har alla OP ämnena då. Hamnar jag efter där är jag dödens! En kompis vi spelar Gears med har nyss satt in sin 13 månader gamla son på dagis och det funkar jättebra och Jimena kommer ju vara 15 månader nästan. Helst skulle jag vilja vara hemma två år med henne, det skulle vara så mysigt och hon skulle hinna bli lite större innan hon måste kliva in på dagis men skolan måste gå först just nu och det blir nog skoj för henne att leka med jämnåriga!
Jag längar efter att utbilda mig nu!  Jag vill bli klar och börja jobba så att jag kan skola vidare senare och bli det jag verkligen vill!

På Måndag får vi nycklarna till våran nya lägenhet! Det ska bli så roligt! Speciellt att få ge Jimena ett eget lekrum =) På tal om Jimena måste jag sluta skriva nu för hon är helt hysteriskt gnällig. Hon har nyss vaknat och är nog inte riktigt vaken än. Vår lilla sötnos!

Jag fyller möjligtvis på lite senare ikväll... Vi ska förhoppningsvis handla och sedan kommer Jimenas Farmor och Farfar och så ska jag rida....

Onsdag 13 Augusti - Jimena 11 månader

IDag pälsade jag på mig och Jimena för att gå ut i det kalla regnet och panta flaskor och ta en promenad. När vi kommer ut blir det såklart strålande solsken och jättevarmt. Muttrande går vi till Konsum, jag i min polotröja och Jimena i långärmad pyamas. (Jackan tog vi av) Efer att ha vart inne på svala Konsum kändes det lite bättre och vi tog den skuggiga å-promenaden. Jimena pekar på allt hon tycker är intressant, har hon nappen i munnen så spottar hon ut den för att säga titta och så ler hon. Idag var träden som har grenar som växer ut rätt över våra huvuden på å-promenaden väldigt intresanta och när vi kom till en buske ville Jimena känna på bladen. Det tyckte hon var jättekul.
Skuggor tycker Jimena är jättekul! Varje gång det är sol så hänger hon över kanten på vagnen för att titta på skuggan. Idag vinkade jag till henne så hon såg det i skuggan och hon vinkade tillbaka, sedan pekar hon och ser upp på mig med ett leénde.
Nu kom Simon hem och hämtade upp Jimena ur sängen, våran lilla tjej som är så trött att hon inte orkar vara uppe, men inte vill sova en sväng. Så idag får hon vara uppe och busa lite och ta det lugnt till halv sju-sju då hon brukar somna för natten.
Alldeles nyss så busade jag och Simon med Jimena, hon älskar att blir jagad av oss på golvet, hon kryper fort som bara den och skrattar och vi kryper efter och kittlar henne tillslut, jag gjorde så och när jag kom fram satte hon sig upp och jag killade henne på magen med nästan, gissa vad sötnosen gör! Hon BET MIG I ÖRAT. Hahaha, det gjorde jätteont och jag blev röd efteråt.

Tips på barnmat - Bland annat så gör jag såhär:

Jag köper påsar med frysta grönsaker som man kokar, tex broccolimix. De finns i euroshopper, x-tra, scan osv.
Detta blandar jag med lagom mängd potatis eller ris, tillsätter kött, kyckling eller fisk och en smörklick i.
Det blir gott och nyttigt!

Det är även enkelt och billigt. Vill mans å kan man tillsätta andra grönsaker som man köper i affären. I broccolimixen ingår morot, blomkål och broccoli.


Vår älskade i det gröna, 12 Augusti





Hallon är gott!


Tisdag

Jimena pekar på saker och ting som hon vill åt, att leka med eller röra, sedan så skrattar hon högt. Hon är så söt och det känns inte alls som att hon är någon bebis längre, utan snart ett stort barn! Tiden går så fort och just nu händer allt på samma gång, vi ska flytta, Jimena börjar nsart gå och hon upptäcker allt hela tiden, vi packar, rensar och ändrar med elbolag, bredband och sådana saker. Idag har jag resnat ut några lådr som var fulla med hälften skit och hälften viktiga saker - jag fattar inte hur jag lyckas. Jag har även fixat min adressändring och om någon timme ska jag börja med revbensspjäll som vi ska ha till middag, gott! Simon har käkat kalla pannkakor hela gårdagens kväll och i morse, smaskat som bara den.  Förlåt älskling för mitt vresiga humör idag, du är helt underbar och jag älskar dig och saknar dig massor <3
Nu måste jag gå in till min lilla tjej som inte vill sova middag, men jag fyller nog på med lite text och bilder senare.

Ha en trevlig dag!

Låt mig presentera Jasmine - Min underbara bästa vän !



I det liv vi lever och lär i, ända till vi dör, kommer jag under alla omständigheter
på alla sätt alltid finnas för dig. Du är den som alltid lyfter mig upp och gör mig lycklig.
Jag älskar dig vännen, för den du är <3

Ett kort inlägg

Jasmine med Joline har vart här idag och kollat på Days med mig och jag själv har nyss skrivigt en liten nota. Jimena ligger och sover middag och regnet öser ner. Mina planer att gå till lågprismagasinet idag är över för tillfället.
Jag sitter och funderar på vad vi ska äta idag och det lutar åt pankakor faktiskt. Det är ingen mat, jag veeet, men jag är väldigt sugen på´t!
Nu vaknade Jimena så det blev ett kort inlägg, men skriver nog lite ikväll..
Förresten, hon pekar på saker och ting och säger "titta". Det blir lite "tthha, tithhha"  Min fina Jimena <3

Skrollan är tillbaka!

Efter en månad på pricken kom Skrollan tillbaka i kväll när vi kom hem från Karlskoga. Mager och smutsig, men glad! <3


Fram - steg

Igår såg jag och Simon för första gången när Jimena tog flera kliv frammåt, hållandes i tvbänken. Istället för att gå sidledes, som många bebisar börjar med, stod hon vänd frammåt och gick. Efter denna första gång gör hon det varje gång hon vill vidare på sin upptäcktsfärd. Det är helt otroligt att se hennes framsteg! Jag älskar den här tiden i hennes utveckling för det händer så mycket hela tiden. Hon lär sig av att se på, lyssna och av att själv hitta på. Hon är dessutom en riktig busunge som bara älskar att bli jagad av mamma eller pappa, krypandes på alla fyra. Då skrattar hon högt och slänger sig tillslut ner på golvet av utmattning.


Simon och Jimena ler mot mamsen i båten =D





Hur skönt är det inte att det är helg! Den här veckan har gått jättefort men jag har längtat till helgen lika mycket för det. Det är så skönt att vara hemma med min underbara SImon och våran lilla dotter. Vi har inga speciella planer den här helgen förutom Jimenas farmor och farfar antar jag, men det är standard =) Mamma med familj kommer en stund idag och hälsar på och hämtar vatten. Det är något fel på deras vatten så de hämtar vatten hos oss tills det är fixat. Vi har också som vanligt en massa tvätt att vika, hela tvåsittssoffan är full.. Men det går ju fort när man väl kommer igång och nu är det dessutom dags att börja rensa ut och packa ner lite kläder. Efter detta inlägget ska jag rensa ur lådorna i skrivbordet där alla mina skolgrejor och gamla mammatidningar ligger och packa ner.

Detta är mina namn på familjeliv  -> JosieJoos och bilddagboken -> Nynthia

Jag är inte så aktiv på bilddagboken, men lägger upp en bild då och då.

Ha en trevlig kväll!


Min underbare sambo <3






Du fyller hela mitt hjärta med värme och kärlek och jag kommer alltid att älska dig Simon.

Jag älskar dig, döttrá mi! <3


Four J:s

Jasmine, jag, Joline och Jimena har haft en tevlig regnig dag. Först tittade vi på McLeod´s doughters och Days of our Lives och mamma med familj var här en stund. Jimena och Joline lekte och retades med varandra. Ena stunden retades Joline med Jimena, andra stunden retades Jimena med Joline. Emellanåt pussades och gosade de, så söta! Jag måste säga att Jollis nog hade övertaget mestadels. Hon har blivigt så stor att hon nu är större än Jimena. Efter ett tag gick vi ut i regnet och handlade och hämtade Jasmines nyckel till hemmet hos hennes mormor och morfar. Där uppe matade jag en hungrig Jimena med gröt och sedan gick vi en tur i spöregnet. Jimena som vägrar att ligga ner i vagnen när regnskyddet är på blev dyblöt på huvudet och överkroppen eftersom att hon sätter sig upp och tittar ut, låångt utanförregnskyddet. Jag vet inte vad jag ska göra åt det mer än att använda sylvester och regntäta kläder...(Jag har fortfarande inte hittat några i hennes storlek.) Nu ikväll ska jag gå en tur på tu man hand med Jasmine, bara för att liksom.
Dagen har vart kall och regnig, nu blåser det dessutom kallt och hårt. Jag hoppas att det blir en ordentlig storm för det är så mysigt att ligga och lyssna på i sängen


Joline har tagit tag i Jimena och dragit ner henne...! Stå på dig Jimena-min-mena! <3

Tre små gummors kupp

Idag går dressyrtävlingen tre små gummors kupp av stapeln i på Grk. Jag och Jimena ska ta bussen dit och titta och fota lite. Vi ska ha med filt och mat och parasoll.
Det är många gamla bekanta som tävlar, det är sälj stånd och gott stånd. Helmysig stämning med alla hästar runt omkring. Flrhoppningsvis ska Galliano och Karin tävla, dem skulle jag vilja träffa och heja på. Galliano är hästen jag red mycket innan jag fick barn.

I förrgår sa Jimena Pappa! =)

Jag uppdaterar om jag hinner ikväll, med lite bilder och sådär..


Galliano och Jag på Klubbmästerskap i dressyr samt hoppning.

RSS 2.0