Bakdag!

Ursäkta dålig uppdatering!

Ja, idag ska jag och Jasmine baka kolakakor till dopet, det ska bli mysigt=)
Jag har tyvärr inga nya bilder att lägga in eftersom att Maja har lånat kameran, men det kommer efter dopet iallafall.
Nu ska jag laga mat till mig och Simon och så fyller jag på inlägget ikväll - Jimena har gjort så mysiga framsteg =)


Midsommarafton!

Det blir en regning dag - som vanligt i sommarens mitt. Jag och Simon håller på och tvättar för fullt, äntligen kan vi få bort all kattkisslukt! Skrollan har blivigt steriliserad nu så hon kissar inget mer utan är hur go somhelst.

På tal om kattkiss ÄR DET NÅGON SOM VET HUR MAN TVÄTTAR EN VAGN? - Tyget går inte att ta bort om man inte skruvar isär hela vagnen...

Jimena är så underbar och duktig, hon kryper runt i hela lägenheten nu och jag känner verkligen stoltheten växa innom mig när jag ser henne! Hon tar sig runt på alla möjliga sätt, alla möjliga vägar och hon ställer sig på knä mot saker och det har hänt en gång att hon ställt sig på benen när hon klängde på mig. Men riktigt så stark är hon inte än så hon satte sig ganska fort på rumpan igen.
Just nu sitter hon naken på sin lekfilt på golvet och leker med sitt får från Bellino och leksaksbananen "JanBanan" =)

Igår var Jimenas Farmor och Farfar här, de kom när jimena nyss hade somnat, men det hindrade inte Jimena från att vara med en stund. Vid tolv på natten gav hon till ett illtjut och när vi kom in satt hon upp i sängen och grät, så fort vi tog upp henne blev det bra och så fick hon vara med en stund - det är ju midsommar tänkte jag och hon blir så glad när hon hör Helena och Hannu. Det var mysigt för båda två och Chico tyckte det var jätespännande att Jimena har börjat krypa så han vaktade henne och viftade runt henne, var allmänt glad. Han är ju en vallhund så det var väl instinkterna som härjade lite, men det känns tryggt. När jag var liten hade jag en hund som vaktade mig med, en schäfer som hette Caribo. jag sov på honom och han var med mig när jag var på golvet. Det var bara mamma som fick hålla i mig är jag var som minst. Jättemysigt!

Idag ska vi åka till Jimenas mormor och familj så ska jag och Simon fiska lite kanske ikväll. just nu ska vi gå upp till 47:an och äta pizza...



Katten Skrollan och hunden Chico busar för fullt!


Älskade Simon & Jimena <3


Grattis på dopdagen Nova Joline Alexandra <3



Joline och hennes två gudmödrar




Joline, Jag, Jasmine, och Andreas


Långa dagar - sena kvällar

Så har det blivigt den här veckan, vi har vart i farten hela tiden! Simon och Reijo har kört möbler till deras hus och skräp till tippen medan jag har hjälpt mamma att städa.
Jimena har som sagt börjat krypa så hon kryper som vilken unge somhelst nu. Allt händer på en gång! =) Det är så mysigt.
Katten Skrollar kissar överallt så på Tisdag blir det sterilisering och tills dess är hon instängd i köket.

Igår gick jag på Karlsängsskolans och min lillasysters avslutning, det var trevligt och Jasmine var där. Jag blir så vemodig för jag vill också vara en av dem som får vara på karlsängs sommaravslutningar - det är något speciellt med dem.

Jimena fick lite lite mjölk till gröten igår och idag hade hon jättehårt bajs. Hon hade så ont i magen innan det kom! Så jag ska vänta lite till innan jag ger henne mer mjölk och så bara ge henne en sked då och då, hon fick absolut inte mycket igår men det var tydligen tillräckligt. Hon tyckte det var gott iallafall =) Det funkar bra att ge henne potatis nu! Igår tog hon till och med potatis som jag själv hade lagat i ordning! Så nu är matschemat följande: Välling på morgonen, Gröt på förmiddagen, Mat på eftermiddagen, Mellanmål, Välling på kvällen. Det funkar jättebra och det känns helt okej också! När hon börjar äta lite mer utav det jag själv mixar i ordning kommer jag att byta ut gröten med och ha den som ett mellanmål kanske. Senare blir det iallfall gröt på morgonen, när jag tar bort vällingen där.

I morgon blir det till att sjunga på Jolines dop. Jag ska sjunga "en värld full av liv" från lejonkungen och "miracle" av celine Dion - utan komp. Jag har vart svullen och krasslig i halsen senaste veckan och igår började det tack och lov släppa, så förhoppningsvis blir det inte värre igen till i morgon. Jag känner mig väldigt nervös på Miracle eftersom att jag inte har kunnat sjunga den senaste veckan, jag har liksom inte slipat något på den så det blir till att köra hårt idag istället.. Hjälp! ^^,'

Idag ska vi också åka till Mamma och Reijo och sova där hela helgen, det ska bli så otroligt mysigt! Jag saknar landet så mycket, luften djuren löven bäcken träden skogen - allt. Det är verkligen där mitt element passar bäst. <3


Hoppas alla får en trevlig helg!

Jimena som vaknat i vagnen när jag, Simon, Mamma, Alex och Maja var vid Finnå och badade


Taro busar för sista gången vid radhuslägenheten - Hagby i Nora.



Godmorgon!

Idag ska jag gå upp till mamma och hjälpa henne att flyttstäda i lägenheten. Torka fönster och skåp och grejor. Jag har nog endel nya bilder att slänga in, men jag har inte kameran här så det gör jag ikväll! Förresten; alla mina bilder har försvunnigt från datorn.. IGEN! Simon och jag lyckades slänga den tror vi, när datorn var lite paj och man inte såg hela skärmen-man var tvungen att sitta och chansdra om man ville ha fram saker och ting. Dumma som vi vart har vi inte bränt ut alla bilder vi hade.... Arsel! Rent ut sagt...

Sveriges Nationaldag, en bra dag! =)

Ursäkta den dåliga uppdateringen.

Jimena har kommigt in i en riktigt jobbig period nu. Hon vägrar att sova på kvällarna, även fast att hon är så trött så hon knappt kan hålla sig vaken (..!) och så fort man inte ägnar henne någon uppmärksamhet gnäller eller gråter hon. Det är en liten tjej som vet precis vad hon vill - när jag ska ta ifrån henne något, t ex om jag har köpt strumpor och låtit henne hålla dem i vagnen, då blir det ett illvrål först och sedan gnäller hon när jag har tagit dem. I sängen, när jag söver henne, rullar ögonen och hon nästan snarkar i andningen, sen kommer hon på att hon kan rulla och då ler hon och så rullar hon över på mage, där hon ställer sig på alla fyra och börjar avancera. Jag vänder på henne igen, hon tjurar och sedan slumrar hon - tills samma procedur upprepas. Lägger jag henne i hennes egen säng så bara gråter hon. De senaste dagarna har vi gått ut och gått på kvällen och låtit henne somna i vagnen, men även det tar sin lilla tid.

Jimena kryper nu, hon tar runt fyra-fem steg och staplar fram. Hon kryper väldigt gjärna till sina leksaker, men mindre gjärna till mamma och pappa! Hon är så himla söt, jag får inte en lugn stund längre. När Simon jobbar kväll brukade jag alltid få sista timmen mellan åtta och nio helt för mig själv. Då sov Jimena och allt var lugnt och allt var klart. Det excisterar inte längre. Jag vet vilken tur jag har haft att jag har fått ett sådant lugnt och nöjt barn, hon har knappt vart missnöjd under sitt liv alls. Det vara bara i början då hon fick för mycket mat. (Tarmarna hann inte med kroppens utveckling, så hon fick ont i magen.) Då skrek hon och vi trode att det var kolik först, men som skrivet, det var det ju inte. Jag tycker att det är jättemysigt att jag även får uppleva en gnälligare tid när hon fortfarande är så här liten, men alla föräldrar vill ha lugna kvällar, helst för sig själva, haha ;D

Idag är det nationaldagen för sveriges del och alla är lediga, så därför ska jag och Simon äta pizza! Fast det var ju igentligen en undanflykt - vi skulle ha käkat pizza ändå.. Efterf det ska vi plocka lite i hemmet och sedan gå upp till lågprismagasinet och köpa ett parasoll. Det fins badenbaden stolar där med som jag väldigt gjärna vill ha, men de får vi vänta med. Senare idag ska vi gå ut och sätta oss i solen någonstans med parasollet uppsatt till Jimena. vi ska också köpa glas på LM, våra värdelösa glas från Ikea går ju bara sönder! Så jag ska dissa startpaketsglasen från Ikea - de är inte det minsta hållbara, men kopparna är superba!

Ha en trevlig nationaldag!



En äntligen somnad Jimena... =)


Älskade Simon <3


Jimena, min älsklingssnutta <3


Koncentrationsmin! haha, jag och Simon blir aldrig bra på kort samtidigt^^,


Tisdag

Prästen var här idag och pratade om dopet, det gick bra, ska skriva mer om det senare.
Jag ska snart ut en sväng i det fina vädret, förmodligen med Jasmine och Joline fast just nu sover Jimena naken i sin säng. Skönt att lufta när det rä så varmt =)

Glöm inte kolla förlängningen på förra, och de fina bilderna. !

...En dag på stranden, med en glass i handen...

Idag ska jag Jasmine Jollis och Jimmot först gåt till sten på komvux för att bestämma vilka ämnen vi ska ha nästa termin. De ska ju passa in så att vi har gjort allt de som treorna också gjort, 2009 sen. Jimena är ju borta på dagarna då så då kommer jag ha mycket tid att plugga! Jag ska verkligen kämpa för bra betyg nu när jag har chansen att plugga lite speedat! Jag fick vg i EngA och mvg i SvA den här terminen. Efter att vi vart där ska vi gå direkt till Blåsut och gassa i solen medan Jollis och Jimmot får leka under Jasmines nya stora parasoll. Så, när vi är hemma igen uppdaterar jag i samma inlägg och lägger in lite bilder från våran dag.



Det blev massor av ämnen att plugga, men det känns hur bra somhelst! Hösterminen blir bl a Historia A, Religion A, matte A , Svenska och engelska B, Datorkunskap etc Vårterminen blir det massa vård ämnen på såsom Psykologi A, Medicin, Arbetsmiljö, Vård och omsorg, med mer och så har både jag och Jasmine Naturkunskap B. Risbergska skolan kör tydligen omvänt och har NK A i trean, de börjar alltså med B. Jag känner mig otroligt taggad och förväntansfull och det känns extra roligt att börja med Religion och speciellt historia, som är mina favoritämnen. Jasmine och jag ska när de två terminerna är slut belöna oss själva med en utomlandsresa eller en kryssning - om vi förtjänar den =)

Efter Sten gick vi till Blåsut och gassade på stranden. Först var det kaos - parasollet rasade iväg och Joline och Jimena var båda trötta och gnällde i ett, så vi bestämde oss för att gå skilda vägar och söva dem, när de var gjort fick vi en kvart att sola på. Jag käkade havreflarn som Jasmine hade gjort, det var hur gott som helst! =D När tjejorna vaknade gick vi ner och lät dem känna i vattnet, Joline verkade inte gilla det så värst men Jimena sparkade på som ett litet vattenhjul! både jag och Jasmine doppade oss och det var jätteskönt! Det fick vi chansen att göra när Nicole kom ner till oss en stund.

Vid tre var det tandläkardags för mig, Hjälp! Jag är jättetandläkarrädd och det grundas i en händelse jag var med om hos tandläkaren - så det är inget fjanteri ^^, haha, men jag hade en jättebra tandläkare vid namn David och han bedövade mig ordentligt och borrade och fyllde min tand så nu behöver jag inte gå dit igen förren 2009! Underbart.

Senare gick jag och Jasmine ut igen. Först delade vi på en pizza på 47:an, en Tip Top ! Och sedan gick vi upp till lågprismagasinet där jag köpte kallingar till Simon och en Rundstång till vardagsrummet. På hemvägen plockade vi varsin stor bukett med vilda blommor och Jasmo stal en rabattblomma som hängde ut över vägen...
När jag kom hem sövde jag Jimena efter att hon fått kvällsvällingen och så satte jag mig på våran balkong, laddade upp med saft och godis och läste en bok.
Barnen var jätteduktiga hela dagen igår, vi var ju faktiskt ute från 11 till 19..! Massor av kärlek till er ungar <3 =)







RSS 2.0