Sommardagar, flyttplanering/packning och Noraglass!

Bilden i förra inlägget är från igår då Jimena badade i sin badbåt på balkongen under ett parasoll i den härliga solen. Hon tyckrte att det var hur kul somhelst och plaskate mest hela tiden. När hon blev trött på att plaska ville hon smaka på vattnet så då fick hon komma upp. Det är ju inte så fräscht att käka sitt eget kiss...  Mer saker vi gjorde igår var att vi köpte shorts till Simon, åt Noraglass och var ute och gick en sväng.
Jag har packat böcker, filmer och endel dataprylar inför flytten också. Det känns så kul att flytta till en ny lägenhet! Och det känns också helt otroligt mysigt att få flytta till nästa ställe tillsammans med Simon, det känns verkligen bra <3 Jag har så många ideér till Jimenas rum, vardagsrummet, sovrummet och lite till köket med! Det är så dyrt, men vi ska inreda finfint allt eftersom. Vi har hittat jättevackra gardiner till vardagsrummet som vi ska köpa och så ska vi köpa sofföverdrag så att båda sofforna blir relativt lika. Lampor, gardiner och lite annat ligger först.
Jimena sover för tillfället middag. Vi har nyss kommigt in från bakgården där vi har suttigt på en filt på gräset. Jimena har vinkat till alla grannar som har vart ute på balkongerna och de har vinkat tillbaka. Hon har lärt sig att pussa och smacka med munnen och det gör hon varje dag och efter pussen så gör hon grisgrimasen. Hon är så underbart söt!  
Min lilla tjej <3 Jag ska själv gå och lägga mig en stund för jag är ganska trött idag och jag ska rida lite senare så det vill jag ha krafter till!

Våran kisse Skrollan är fortfarande borta! Är det någon härifrån Nora som tror sig ha sett henne så skriv snälla! (Bild längst ner!)








SKROLLAN

Underbara Busunge! <3


Varma underbara dagar

Vädret har vart kanon den här helgen! I förrgår var vi till Jimenas Farmor och Farfar där vi lämnade Chico, det var helt olidligt varmt att åka i bilen, fast att vi har ac. På vägen hem hämtade vi upp Taro, Jimenas mormors hund, som vi hade över helgen när de var en sväng till Sollerön. Igår bestämde vi oss för att tillbringa dagen på sjön, så det gjorde vi. Jimena blev insmörjd med solkräm, solhatten åkte på och paraplyet följde med. Efter ca 2 och en halv timme somnade hon under sitt paraply och vi fick lite tid att kasta i de sjögrösrika vikarna. Simon fick en liten abbis och sedan kastade vi i kors och fick otroligt nog på varsin gädda. (Det sägs att det ger god fiskelycka när man kastar i kors) Efter en stund satte jag mig och njöt i solen medan jag skulle fånga en fin bild på himlen, istället fick jag med Simons spö mitt i ett kast så det blev en ganska cool kontrast..!
När vi kom hem bestämde vi oss för att ge Jimena kvällsvällingen och sedan åka och bada, Jasmine var hos sin mormor och morfar (vi hade tänkt fråga henne om hon kunde vara barnvakt) så vi tog med Jimena som vägrade att sova. Tillslut tog vi vagnen och gick en ordentlig promenad i en oväntat lång backe. Väl uppe så bestämde vi oss för att vända och på tillbakavägen somnade Jimena. Solen hade lyckats gå ner men vi badade ändå i det sköna vattnet.

Idag har vi tagigt en ordentlig städdag varvat med massa godis och dricka. Vi har också vart och storhandlat och lämnat massor av bebiskläder till min syster och lille Kevin. Han är bara två veckor gammal men ändå har han utvecklats så himla massor! Han är så söt när han ligger och knorrar och blir helt illröd i ansiktet när han bajsar i sömnen. Hittills har han verkat avsevärt lugn... På vägen dit och hem spöregnade och åskade det och åskan hördes till och med innuti affären! 
Lägenheten kommer vi att få ta redan till första September! Det känns jätteskönt och det är dags att börja packa och rensa ur.

Hoppas ni alla haft en härlig helg!



<3 Jimena och Joline <3


Svar på alla era frågor!

Var bebin planerad?
Nej, men väldigt välkommen!

Tänkte du någongång på abort?
Ja, vi pratade om det och velade lite, men jag skulle aldrig ha gjort en abort och det visste jag då med. Jag var förälskad i mitt barn från första stund.

Hur funkar livet med det ekonomiska?
Det funkar hur bra som helst. Simon jobbar på veckorna som vem som helst och jag har en liten inkomst bestående av föräldrapenning, barnbidrag än så länge.

Vill du ha fler barn i framtiden?
Det spelar faktiskt ingen roll, visst blir jag sugen när jag ser små spädbarn och så, men jag är nöjd med vad jag har. Så, det blir en senare fråga.

Vad sa dina förärldrar när de fick reda på att du var gravid?
De stöttade mig till 100 % och gav mig goda råd.

Skulle du rekomendera andra unga att bli mammor?
Det är ingen brådska att bli mamma! Jag tycker att man som ung ska veta att man kommer att vara beredd att ta tag i skola, jobb, ekonomi och andra saker som följer med bebis. Att ha ett gott stöd hemmifrån och gjärna en stabil partner håller jag på. För övrigt har jag inget emot att bli mamma ung, bara man har självkontroll. Men som sagt, det är ingen brådska!

Skulle du tipsa andra tjejer i din situation att vänta lite innan dem skaffar barn?
Jag skulle säga att de skulle gå klart skolan, kanske jobba något år och ha en stabil partner. Det här tjatet med stabil partner är därför att jag tycker att barnet ska växa upp i en trygg och kärleksfull miljö med både mamma och pappa, utan något flaxande och dessutom mår man säkert bäst av det själv också.

Saknar du inte att bara vara,kunna ränna på stan mitt i natten?
Nej, det gör jag inte därför att nu sätter jag mycket större värde på sådant när jag gör det med tex Jasmine och jag har liksom inte vart lagd åt det hållet förut heller. Men att roa mig älskar jag och det får som sagt ett helt annat värde när man i vanliga fall har ett stort ansvar att tänka på.

Var du och Jasmine kompisar innan graviditeterna?
Vi blev vänner under bådas graviditeter och inte bara för att vi var gravida och i samma ålder båda två, utan för att vi trivs oerhört bra med varandra. Vi har en underbar vänskap utanför barnahavandet tycker jag.

 Bor ni i egen lägenhet?
Jag Simon och Jimena bor tillsammans i en två sedan sista November 2007, nu är vi på G och ska flytta till en trea till första September och det ser vi verkligen fram emot!

Hur gick det till när du fick reda på att du var gravid?
Mensen uteblev och mina bröst blev plötsligt oförklarligt mycket större, haha, så antog jag att jag var gravid, Simon med. När jag gjorde testet visste jag redan svaret.

Hur gjorde du med skolan?

Jag gick klart högstadiet och hoppade av Gymnasiet, började sedan en termin på Komvux och så kommer det att fortsätta.

Var förlossningen som du trodde? Värre?
Länken till förlossningsberättelsen: Förlossningsberättelse...

Var du aldrig rädd inför förlossningen?
Aldrig rädd, men ganska nervös. Sedan hann jag ju inte riktigt tänka...

Körde ni utan skydd?
Ja, vi körde (haha - körde) utan skydd. Att kondomer inte skulle förstöra känslan? Pyttsan! Haha, naturligt ska det vara. P-piller, mini-piller, p-stav - det funkar inte på mig. Jag blir en svartsjuk galen kossa av alla hormoner. Nu efter förlossningen har jag satt in en kopparspiral som funkar PRIMA.

Hur  kom ni på namnet Jimena ?
Favoritkaraktären i en bokserie jag läste förr heter det och jag har alltid tänkt att mitt barn ska heta det om jag får något. Det är nog Chilenskt.

Hur uttalar man Jimena?

Precis som det låter, J I M E N A. Alltså inte JimEna eller Chimena, utan Jimena, precis som man utalar Josefin eller Jasmin.

 Vad skulle Jimena heta om hon var kille?

Hon skulle ha hetat Jim om hon blev en kille.

Hur gammal är Jimena nu?

Hon är 10 månader och 11 dagar.

Vad tycker DU om att göra - utanför rollen som mamma och flickvän?

Jag älskar att rida, fiska och umgås med vänner. Något jag och Jasmine ska göra senare i livet är att vara ute och dansa mycket! Som i Heartbreak Hotel Med Helena Bergström ;) Haha. Jag tycker också mycket om att läsa, gjärna de tjockaste romanerna jag kan hitta. Andra genrer jag tycker om är lite mer övernaturligt och magiskt. Favoritserien är Häxmästaren av Margit Sandemo. Musik, film och kultur/Religion är också något jag är väldigt intresserad av. Jag skulle kunna fylla en hel sida med att bara svara på den här frågan, så nu får det räcka. Fråga om ni vill veta något specifikt.

Hur träffades du och Simon och hur gammal är han ?
Vi träffades otroligt nog genom Lunarstorm...! Han kikade massor på min sida utan att någonsin skriva eller komentera något, så jag blev lite förargad och skrev till honom att han minnsan fick skriva lite om man ska vara inne vareviga dag. Jag fick en novell av ursäktande tillbaka och så började vi prata. Senare pratade vi över msn och så, tillslut träffades vi en eftermiddag i April. Det var kärlek vid första ögonkastet och vi blev tillsammans samma kväll. Simon är 20 år gammal, så han är tre år äldre än mig.

 Tycker du om att resa?
Jag har aldrig rest någonstans mer än till Norge, men jag vill vädligt gjärna uppleva många olika länder! När jag väl reser tror jag att jag kommer att älska det.

Är du utåtriktad?

Det tycker jag att jag är, men jag kanske inte är rätt människa att fråga, kanske bättre att någon i min omgivning svarar på det? Men jag tycker, som skrivet, det själv iallafall.

Har du träffat någon bloggläsare någon gång?
Det har jag inte, men jag vet att det är någon som läser min blogg som har gått förbi mig när jag åt glass med Emelie, hon kommenterade nämligen efteråt. Jag skulle gjärna träffa någon som bloggar som läser min och som jag läser hennes. (Jag vet att svenskan var lite crazy där..)

Framtidsplaner?
Det blir en resa med bara De fyra J:na innom en ganska snar framtid hoppas vi på. Gå klart skolan och vidareutbilda mig efter några års jobbande. Vi vill ha hus en dag och jag siktar självklart på en häst, körkort och motorcykelkörkort. Annars är min framtid ett nytt härligt äventyr varje dag med min underbara lilla Jimena.

 Förebilder?
Jag har inga förebilder än så länge. Jag är nöjd med mig själv och vad jag vill uppnå, hur jag lever och vilka som är runt mig. Mitt eget tänk är bäst, man ska vara sig själv! =) Men det kanske ändras någon gång, vad vet jag.

Fråga!



Passa på att ställa frågor! Massor av dem!

En trevlig kväll


Det tog ganska lång tid innan Jimena-min-mena somnade ikväll men tillslut hade hon mattat ut sig själv så pass att hon somnade med ena benet över täcket och Ali uppe vid munnen. Simon kom hem i samma veva och tog några mackor medan jag och Ank flummade klart vid dörren. Nu är han ute på Chicos kvällsrunda så ska vi mysa när han kommer hem sen. Jag har saknat honom så! Älskade Simon<3
Ikväll har AniPanki vart här, vi kollade på tv, gick ut, pratade och skrattade. I vårt förhållande är det jag som är Fru Positiv och hon som är Fru Negativ. Det kan bli så livliga diskussioner så att vi nästan blir arga på varandra men det kan också bli mycket skratt istället. Idag behövdes det lite postiv-pepp från min sida så idag blev det mycket skratt. Rött skratt My Lady ;)
Tidigare idag var mamma, Rejo och ungarna här också, inte Sam och Liam då för de har åkt tillbala till Caroline. (Perita)

Jag måste åka in till Örebro snart. Jag behöver köpa mjukskor till Jimena och ridskor till mig samt vill jag köpa något fint till Jullan och dessutom måste Caroline ha sina bebiskläder...
Någon som har nått bra tips om bebis skor? Hon kryper och ställer sig upp och börjar snart gå små steg när hon håller i sig, så de får inte vara för klumpiga eller hala och det får inte vara ytterskor eller tofflor. Några slags sockerplast/skor kanske?..

Ha en trevlig kväll!


Moonlight

Har du inte sett den? Då är det dags att ta en titt tycker jag
.   Tv3 Söndagar 19:00





Glöm inte att kolla det senaste inlägget innan det här! =)

Regniga Måndag

Idag börjar Simon jobba igen efter tre veckors härlig semester, jag önskar att den varade flera veckor till! Det har vart härliga dagar och första delen av semestern var varm och solig så vi njöt i fulla drag med promenader, fiske, vänner, bilturer och båten. Nästa halva blev mulen och regnig men då fick vi istället tid för film spel och mys innomhus och Jimenas alla framsteg och utvecklingar. Att bara få vara med henne och mysa, utan att behöva tänka på tiden överhuvudtaget. Det vi inte tog oss tid för var att gå på bio, vilket vi sa att vi skulle göra. Men det kan vi ju göra en kväll på helgen. Jag skulle vilja se Adam Sandlers komedi "Jiddra inte med Zlohan". Adam Sandler är en helt otroligt bra drama/komedi - skådis.
I går kväll gjorde vi jättemysigt med tända ljus och bra på tv. Godis och dricka...

Nu har lillsnuttan vaknat och vi ska gå ut och handla lite gott till maten. Idag blir det köttfärs till henne för första gången. Hon har fått all möjlig fisk och en massa annat gott till potatis, broccoli, morötter, blomkål vilket alltid är standard i all mat jag gör till henne. Hon är jätteduktig på att äta även om hon inte tycker att det är så gott och det känns verkligen skönt. Däremot äter hon inte mängder, iallafall inte om man jämför med Jollis som hugger i sig all mat hon får =D Haha, lilla Jollan och Jasmine måste vi träffa snart igen! Det har inte blivigt så mycket på semestern fast att vi sa att vi skulle ses alla fyra.

Ha en bra dag! Uppdaterar lite ikväll tror jag...












Bebis, nytt bord och spöktimmen

SysterYster har fått en tredje underbar liten pojke klockan 02:02 för några dagar/nätter sedan. Vi var och hälsade på henne på BB i Örebro och hade med oss en jättesöt kanin med speldosa i, päronmer och aftonbladet. Förlossningen gick snabbt och bra! Just nu har mamma Sam och Liam så att syrran får vara ifred med bebisen, lära känna och få in rutiner. Mysigt!
I förrgår tog jag med Sam på mina axlar till konsum där han fick en glass som smällte i mitt hår... Sam tyckte det var kul iallafall ! Haha. Han och Liam är så goa så det är inte klokt.

J
imena har spurtat runt på golvet, ställt sig mot bordet där hon ramlat baklänges, ätigt, plaskat i duschen och nu sover hon. Vi har köpt Ikeas billiga lackserien bord i vitt så att hon inte kan skada sig när hon ställer sig mot det som hon kunde göra med glasbordet. Hon är så busig, våran älskade lilla Jimena, hon spurtar iväg snabbt som en pil på alla fyra, vänder sig om och skrattar som för att säga "kom och ta mig då, OM DU KAN! " för att sedan så spurtar hon iväg igen i ännu snabbare fart. När jag sedan kliver efter och fångar henne så skrattar hon högt av förtjusning. Snuttan <3
Inatt vaknade hon vid tre (spöktimmen..! ) och gallskrek. Hon var jättetrött men kunde inte sova. Jag bytte hennes blöja och stoppade gång på gång om henne och låg i sängen och såg ner på henne så hon kunde se mig och känna sig trygg. Spjälsängen står precis bredvid och är nersänkt nu så om hon tittar upp ser hon mig. Det gick bra en liten stund, hon halvsomnade och ville känna på min hand men om och om igen grät hon och hade det jobbigt. Kanske hade hon magknip för hon fick en annorlunda youghurt igår men hon brukar inte reagera så starkt. Tillslut vid fem på morgonen fick hon sin morgonvälling som hon tuttate mellan mig och Simon och sedan lade jag henne i sin säng, efter ett tag somnade hon och vi fick sova allihopa till klockan nio.

Idag ska vi duscha Chico, han har ordentligt med päls, och så ska jag till stallet. Chico älskar känslan efter att ha blivigt ren och han springer runt med världens energi - hur glad som helst!
Jasmine2 ska filma mig när jag rider så att jag har nått att gå efter för att både se och känna förbättring om några månader. Jag var ute och red på henne häromdan och det var en underbar känsla att få komma ut igen. Hon är het, pigg glad och ivrig, med världens bjudning!

Idag ska vi också låna kameran av Jasmine så det kommer snart nya kort på våran lilla Snutta och kanske någon bild på hästen och mig - om jag får tillåtelse från ägaren att lägga upp bilder på Jullan :)

Somnat i vagnen med leksaker och snutten Ali.


Trötter ute i sommarvädret <3


Älskade pappsen <3

I badet




Ippdatering kommer innom kort...

Upp på hästen igen!

Det är så härligt! Äntligen har jag börjat rida igen. Idag var andra gången jag var och red på hästen som jag kommer att sköta då och då. Det var underbart! Och det känns i ridmusklerna vill jag lova. Det var en underbar dag så vi red nu på morgonen innan det blev för varmt. Jag känner mig hemma när jag sitter på hästen och grejar i stallet. JAg känner attd et funkar väldigt bra mellan hästen och mig, både ridmässigt och tankemässigt. Det känns skönt och bra, jag tycker verkligen om henne.

Fiska regnbåge

Vi tror att ytterligare ett ord har landat i Jimenas mun. Hon säger: ttah.. ittah... ittah.. ttha - vilket vi tror kommer att bli "titta". Det är så underbart att höra, se och uppleva hennes framsteg.
Idag ska jag och Simon fiska regnbåge vid Karlsdal medan Jimena är hos mormor. Det var länge sedan vi gorde någonting tillsammans bara vi nu. Så det ska bli underbart mysigt. Med nyinköpta stövlar ska vi traska runt i sumpmarken runt pölarna och sjöarna i skogen. Jag känner lite dåligt samvete för jag skulle vilja vara hos Jimena och natta henne, men jag veta att det går jättebra med mamma. Jag har dåligt samvete ändå.

Skrollan har inte kommigt tillbaka än. Vi har ropat och loackat varje gång vi har vart ute och gått. Vi båda saknar henne massor och efter inlägget ska jag göra saknadlappar till konsum och ica. Kanske har någon sett henne.

Fisketuren ute på sjön igår gick jättebra! Jimena somnade och sov jätteskönt under sitt paraflax och vi fiskade ute på djupet. När hon vaknade och jagh hade henne i famnen så trolade vi och jag fick en bamsing på, men den släppte precis när jag skulle ta spöet, efter att ha lagt ner Jimena, från den provisoriska spöhållaren. Så det var synd, hade den nappat när Jimena fortfarande sov så hade jag åtminstone haft spöt i handen. Men fisk blir det säkert nästa gång! Det är så mysigt med Jimena i båten när hon sovigt en blund, för då njuter hon också av båtens guppande och vinden i håret.

Misslyckad dag på sjön

Ja igår var vi ute på sjön med båten i tron att Jimena som vanligt skulle sova sin middag i båten. Det skulle vi inte ha räknat med! Hon ville aktivera sig hela tiden fast att hon var så trött och hon kan ju inte röra sig så mycket som hon skulle vilja i båten så det blev bara kaos. Det slutade med att vi åkte hem och väl hemma somande hon i sängen efter lite krypande på golvet. Idag gör vi ett nytt försök...

 På loppet av ca tre dagar har Jimen agjort jätteroliga framsteg. Hon har lärt sig klappa händerna och ställa sig upp själv. Hon säger mamma och försöker med andra saker som vi inte förstår. Hon är verkligen våran lycka . Lilla underbara Jimena <3

Skrollan har hoppat ut från balkongen, vi klantarsel glömde den öppen inatt..  Simon tror hon kommer tillbaka om typ två dagar för hon brukade göra så förut.. Vi har vart ute och ropat och spårat med Chico - hunden som vi har här i ca två veckor.. =)




Jag älskar dig bästa vännen <3

DOPBILDER

















Röj - Björn Rosenström

På Noradagarna var jag och Jasmine för första gången ute tillsammans och roade oss. Det var jättekul! Vi dansade ensamma på dansgolvet och jag lovar att vi märktes... Haha. Vi roade oss till max och det är jag stolt över! När vi båda var gravida var vi på Björn också, men det var ju inte så mycket rörelse då=)

Snart kommer bilder från dopet, antingen ikväll eller i morgon.

Jag och Simon har hittat en ny lägenhet, en trea som är billigare än den vi har, jättefin! Så vi flyttar i Oktober. Det känns skönt att kunna röra sig lite mera pengamässigt, att Jimena får ett eget lekrum och att det inte är detta nuvarande hyresbolag som har den nya lägenheten.

Jimena har fått en hoppgunga i doppresent som hon uppenbarligen inte har förstått sig på än, hon bara gråter i den. Än så länge är hon dock lite för kort för att sitta bekvämt i den. Igår var vi också och köpte en ny bilbarnstol, Syster ska ha sin nu till hennes nya bebis som kommer snart, hon är i runt vecka 38! Den här är en Hi-Way som hon kan ha från fyra månader till fyra år och den är bakåtvänd så vi är väldigt nöjda. Det är inte snyggaste färgen, men man tar vad som finns =D Bra kap på Babyproffsen iallafall. Vi införskaffade också solskydd till bilrutorna.

Imorgon ska Emelie komma hit en stund ocvh förhoppningsvis är det fint väder så att vi kan gå ut lite också. Idag ahr det nämligen regnat konstant... Trist, men mysigt.


Bilder från Noradagarna


Jag.                                               .                                            .Jasmine


Haha, checka smilen^^, Vi har så kul så vi smilar till Öronen ;)

28 Juni 2008 - Jimena Aourora Simone - Grattis på dopdagen! <3

Jimena charmade alla med sitt välkomstskrik i kyrkan. Prästen hann bara ställa sig vänd mot gästerna så blev Jimena helvild och jätteglad! Hon skrek det högsta hon kunde och sprattlade med benen. När prästen malde på hade Jimena sina egna ljud för sig och när hon sedan fick syn på vattnet så plaskade hon vilt. Hon fick en kommentar i sin minnesbok; "Duktigt plaskat på prästen, Jimena, hoppas du fortsätter ha kul i livet" När prästen sedan fortsatte att tala så verkade det som att Jimena tyckte det var struntprat, hon sa: "bla blavlavlablabla blaa" och alla skrattade. Det var härlig stämning och jag är så stolt över min duktiga lilla tjej som är så söt :) Maja hällde upp dopvattnet eftersom att min andra syster tillsammans med Sam och familj inte kunde komma, Jasmine som är Gudmor, tände dopljuset och läste en vers ur bibeln. Efteråt blev det fika i församlingshemmet eftersom att det förmodligen skulle bli för mycket knott hos mamma och alla får inte plats inne, men det blev jättelyckat. Mamma hade plockat cerisa nyponrosor som vi ställde på borden och dagen innan hade jag och Simon hämtat tårta hos Lilian (min moster) som hon gjort - Tack Lilian, de var jättefina och mumsiga!'
När alla gäster sedan hade gått var Jasmine så otroligt snäll som hjälpte mig att städa upp. Så spenderade familjen dagen hos Jimenas mormor och på kvällen öppnade vi presenter. - Tack för alla de fina presenterna!  En av favoriterna var ju såklart något som Jasmine köpt, haha. En jättefin vår/höst/sommar Jacka.

Jag vet att ni har väntat på det här inlägget, ursäkta segheten.. Bilder kommer lite senare efersom de är tagna med Jasmos kamera.
Simon har semester nu och den ska vi avnjuta till max! Soliga dagar i båten, på stranden, staden, glass.... Ja - ni vet ju :)




RSS 2.0