Ska detta aldrig ta slut

Idag var jag på vårdcentralen med Jimena, förkylningen kom tillbaka i Måndags och nu är hon lika snuvig och febrig som förut. Detta har pågått i tre veckor nu. Läkaren sa att allt lät bra, lyssnade på lungor, luftvägar. Kollade hennes öron och hals och körtlar, men allt var bra. En envis förkylning med andra ord, så vi fick Molipekt utskrivet för hostan och så ska v i fortsätta ge alvedon för febern. Som tur är räcker det med alvedon på kvällen för på dagen har hon ingen temp.
Simon har också blivigt förkyld igen. Igår kom han hem från jobbet en timme innan lunch med förkylningstårar, tjocka som tunt snor och rinnande näsa. Så idag har han bara sovigt och jag har haft hand om lilla Jimena och Chico som är på besök. Ikväll ska jag ta en dusch och ta hand om mig själv litegranna, för det har jag inte hunnigt idag.
Nätterna är ändå ganska okej. Jimena sover nä'stan ingenting på dan för snuvan, hon kan inte somna. Så vid sju är hon jättetrött och somnar av bara farten och vaknar bara när hon hostar eller om febern har stigit.
Jäkla bajs, att detta inträffade när det är VARMT och SKÖNT ute!
Självklart är jag själv frisk som en nötkärna, med bara lite klegg i halsen. Men det är skönt att jag slapp denna gång.

Jasmine och Jollis!
Vi saknar er <3




Några gamla igen. -> Till Jimena - Mamas Looks!

Mamas looks till Jimena, när du är så stor att du kan läsa den här bloggen. =) Enjoy my little love <3





Bild 2, Bild 3 och Bild 13 Har Paulina Johansson fotat och det är jag Josefine Larsson på bilden - Copyright på dem.

FÖRSTA STEGET!

När jag var klar med förra inlägget så började Jimena försöka ta sig fram och hon har nästan lyckats, första steget är taget, men sedan föll hon ner på knä. Hon är en riktig kämpe föär hon ger sig inte, hon försöker och försöker. Jag blir så lycklig av att se det! =)

Mamma älskar dig gumman <3


Jimena tar sig frammåt ! =)

Höstpromenad

Äntligen är vi friska och alerta igen! Det var en envis höstsnuva vi fick, men vi kurerade oss minsann och blev friska tillslut.
I helgen har vi vi flängt endel. I Fredags var vi i Örebro och handlade mat, käkade på McDonald´s och köpte Jimenas första skor på skokanonen. Det är bara helt vanliga skor mest för att hon ska ha när vi går ut så att jag kan ställa henne på backen om jag behöver. Hon går inte än men när hon gör det så blir det bättre och stabilare skor så att hennes fötter inte blir sneda.
På Lördagen åkte vi till Jimenas Farmor och Farfar och när vi åkte hem rövade vi med oss Chico. Det tycker nog Jimena var bra, hon älskar att leka och busa med honom! På kvällen såg vi på halva Beck - Mannen med ikonerna, sedan så blev vi så trötta att vi gick och lade oss. Vi är alltid som tröttast på helgerna, när vi KAN vara uppe! På veckorna vill vi gjärna vara uppe till runt tolv, men går ändå och lägger oss tidigt för att orka med morgondagen, på helgerna orkar vi knappt vara uppe till tio. Någon som känner igen sig? Så då blir det lite så att vi, iallafall jag, tvingar oss att vara uppe lite längre för att ge oss själva och varandra tid.
Söndag, då var Simon hos sina föräldrar och hjälpte till med lite grejor och jag var hemma med Jimena som var helt omöjlig den dagen. Hon var inte nöjd för en sekund, om hon inte var i famnen och jag vägrar att gå och bära på mitt barn för att hon inte ska gråta eller skrika. Så vi var ute och gick på morgonen och försökte leka på dagen, men inget var riktigt bra tyckte Jimena. När Simon kom hen vid fyra på eftermiddagen var jag dödstrött och irriterad och Jimena var fortfarande illmarig. Men hon somnade i tid och våran kväll blev helt underbart mysig. Idag är Jimena sitt vanliga glada jag, men då och då kommer de där missnöjds skriken. Vi tror att hon håller på att börja testa oss..

Jag skrev förut att Jimena inte går än, men det är snart igång. Hon släpper taget om saker när hon står upp och hon ställer sig upp utan stöd. så står hon jätte stadigt en stund, ibland ca fem sekunder ibland ca trettio. Hon är jäteduktig! När hon vill ner igen sätter hon sig försiktigt. När hon tappar balansen skrattar hon och ställer sig upp igen, sötnos!

VI har nyss kommigt in från en härlig promenad, det är verkligen härligt väder ute! På nätterna har det vart nollgradigt och bara några få mil härifrån har det vart minusgrader, men idag har det vart ganska så varmt och solen lyser fortfarande klart och den värmer. Hade det vart Augusti hade det vart kanonhett nu! Så vi var ute på en långpromenad och tittade på alla vackra löv som faller från träden. Chico var med, nosandes och strosandes. Så skulel vi gå och gunga men det var massor med barn där så vi avvaktade och satte oss på en filt i det gröna istället. Helmysigt !


Snörvel

Jimena är så täppt i näsan så borrarna konstant rinner, när man torkar följer långa slemsor av tjockt snor med och så håller det på i evigheter. I dag efter att hon sovigt middan så hade hon nästan helt igenkorkade näsborrar av torkat snor. Min lilla stackare. På Måndag ska vi till vårdcentralen om det inte har släppt. Feber har hon i måttlig grad på dagarna, men den stiger till 39 på kvällarna. Vi har vart på akuten en gång, men som vanligt säger de att allt är som det ska - ni kan gå hem. Vi fick inte ens komma in. Jimena får iallafall alvedon på kvällen och nässprey, men den verkar inte hjälpa så mycket. Den är avsvällande, så det är ju bra iallafall, om hon har ont i halsen. Jag mamsen är också förkyld, med feber hals-och huvudont. Jag känner mig som en svettandes flodhäst i fel klimat, typ antarktis.

Nathalie var här idag och vi åt glass och kollade på filmen Juno som jag inte hade sett innan. Den var bättre än jag hade trott! Hon var ju helcool ;) Men jag tror att ungdommar som inte har fått barn uppskattar den mera eftersom att den var väldigt "ungdomlig". Ja, den tycker jag att ni ska se iallafall - ni som inte sett den. Det är ingen snyftare som "mamma vid 16". För övrigt hade vi jättetrevligt, men jag var väldigt trött och kände mig föga fräsh. Vi kollade på roliga klipp på YouTube och hon visade mig denna härliga kille: Kolla hans andra helknäppa videor!

Jag hoppas ni alla andra där ute har dragigt influensan vid näsan... =)

Ingen rubrik

Jimena och jag är fortfarande förkylda och idag är det så man nästan storknar. Så, det blir ingen uppdatering.. Men jag ska sätta in en bild på tavlan som Jimena fick av Jasmine och Joline för det har det kommigt önskemål om.
Önskar er alla en trevlig dag!


BVC

Vikt: 9130g

Längd: 75,5

Huvudomfång: 45 cm


Hon är lika späd och liten som jag var när jag var i samma ålder.. =)

Fullt Ös

-Det är precis vad det har vart! Vi hade kalas för Jimena igår när hon fyllde ett år med tårta och smörgåstårta samt goda bakelser som mamma hade gjort. (Falska potatisbakelser och philadelfiakaka) Jimena var jättesnorig och förkyld under hela födelsedagen, men hon gladdes iallafall över alla människor och presenter. Efter kalaset åkte vi en stund till farmor och farfar där vi åt lite mer smörgåstårta... Av oss fick Jimena lite leksaker, vattendjur och en lektunnel från fisherprice. Vi fick äcven pengar från släkt och av de köpte vi ett lektält, också från fisherprice. Tunneln och tältet var helt otroligt populära, men inte lika populära som dockan hon fick av mormor med familj eller som bilen hon fick av farmor och farfar, från fisherprice. Den spelar melodier och har även en lekochlär funktion där hon kan lära sig abc, 123, vänster/höger och sådant när hon blir större. Hon kan hålla i den och gå och så kan man väckla in den så att hon kan sitta på den och åka. Jättesöt och kul grej! Dockan är en Chou-Chu som är från ett år. Mjuk kropp med hårda armar och ben och huvud, utan smådelar och en heltät liten vällingflaska i plast till dockan. Hon älskar den och kramar den varje dag. När hon vrider på ratten på bilen spelas en melodi och den dansar hon till medan hon ler massor! Av Jasmine fick hon en tavla med Jimena och Joline på som var hur söt som helst och ett regnställ, hon kommer även få en förvaringsgroda att sätta på väggen =)

TACK TILL ALLA PRESENTER! =)

Men det är inte klokt vad dyra saker och ting är på leksaksaffärena. Vi kollade lite på tälten och för desto yngre barn var det desto dyrare (..!) tält. Jag förstår inte. De äldre barnens tält versioner var det mer prylar och grejor på, dessutom bör väl de vara större? Kanske inte är så stor konsumtion på de smås tält... Jimena fick ett iallfall och det är vi glada för och hon med =)

Mamma berättade för mig att omkring ett års dagen med första barnet så kan hormonerna få lite fnatt tillsammans med det undermedvetna, och visst hade hon rätt! Min mage var jätteuppsvullen, jag såg ut som jag gorde när jag var gravid i fjärde månaden ungefär och jag hade ont i bäckenet, precis som jag hade dagarna innan och tills förlossningen var över. Men det var lite roligt. Visserligen hade man ju velat visa upp sig på korten från ettårs dagen vad smal och fin man blivigt igen ;)

Om jag inte skrivigt det så gick jag upp från 54kg till 72½kg under min graviditet.
Det kändes bra, jag kände mig inte tjock utan vacker och jag skulle verkligen vilja ha en gravidmage igen! Inte barn än, men just att vara gravid... Det var en helt underbar tid i min kropp!


Öppna=D

Sjukling...

Klappa =)

Tårta

Sjukling <3

Mamma och Jimena

Här ser man inte mycket av jimmot... hon är så liten=)

Snorunge och busunge:P

GRATTIS DU UNDERBARA UNGE! JIMENA 1 ÅR

Grattis Snuttan!
Mamma och Pappa älskar dig, Alltid.

The greatest reward
Is the light in your eyes
The sound of your voice
And the touch of your hand
<3







TÅRTA!!

Någon som har förslag till en smaskig och fin ett års tårta?

Förberedelser

Idag blir det full fart. Det ska städas dammas och torkas, bakas och planeras. När Simon kommer hem åker vi till Ikea, Toys´rUs, Biltema och lite sådant. Jag ska köpa en lampa till Jimena i form av en sol. (Sitter i taket) och lite andra presenter. Jag grämer mig lite över att vi inte har råd med ett ordentligt partaj för att fira Jimenas ett års kalas, med en jättefin 1års tårta och massa annat smaskens.. Nu blir det mesta hembakat och liksom vanligt.. Men det blir gott iallafall! Jag ska lägga upp massor av bilder i morgon kväll, om jag orkar. Vi har iallafall ingen disk, vi bestämde oss för att köra på plasttallrikar och glas aå att det bara är att slänga sen, skönt.

Grattis Emelie till guldbiljetten! :)


Jag, Emelie och Ank på vårkonserten 2008

LYCKA TILL EMELIE!

Go for it, be an Idol!


Onsdag

Idag ska jag och Jimena ta en ordentlig promenad om det inte börjar regna. Det ser mulet ut med inte hotande. Det är bäst att passa på med långpromenaderna innan snön kommer! OM den kommer vill säga.. Det börjar ju bli lite tveksamt med den där snön..
Jimena ligger och sover men när hon vaknar ska vi tillsammans ta en skön dusch:) För att kunna roa Jimena och duscha en stund så smörjer jag alltid in henne innan med den feta barnoljan över hela kroppen så att hennes hud inte blir torr i duschen. Den är så fet att man inte kan smörja in efteråt, men när man smörjer in innan så är hon väl återfuktad men inte kladdig.
På Lördag fyller Jimena ett år så på Fredag ska vi åka in till Marieberg och handla presenter och så ska jag passa på att handla skor till Jimena. Dels för att hon snart börjar gå, dels för att det skyddar mot kylan i vagnen. Och sedan på Lördagen blir det kalas med farmor och farfar, mormor med familj och Jasmine och Andreas med Jollis. Det ska bli skoj! Ikväll ska jag ringa till min moster som är kung på bakverk så får hon göra en tårta. Det var hons om gjorde tårtorna till dopet och de var väldigt omtyckta:)


Såhär kan det se ut när Jimena har somnat på kvällen...

Jimena dansar vid spisen.

Frisyr.

Jag behöver hjälp!

Jag ska klippa mig och jag är jättesugen på att klippa lugg igen, men när jag har haft det ett tag blir jag så trött på det och vill bara ha längre lugg igen.
Förslag på annan klippning som möjligens kulle passa?


Lång lugg                  Kort lugg

Tisdag

Efter en ordentlig förkylning är Simon tillbaka på jobbet och vardagen fortsätter som vanligt. Det har vart väldigt mysigt att vara hemma så mycket med Simon, även fast vi vart i luven på varandra en del..;) På kvällarna när Snuttan har somnat har vi kollat på film eller spelat spel. Haft jättemsyigt =)
Jimena har fått ettårs välling och förhoppningsvis kommer hon att sova bättre på nätterna nu. Hon har vaknat endel så vi har fått givigt henne både gröt eller banan och välling på kvällen.
Idag har jag och Jimena träffat Jasmine och Joline. Det var så trevligt! Det var ett tag seden vi sågs.. Vi var hemma hos oss och lekte lite med barnen och sedan tog vi en pytte promenad. Vädret var verkligen helt underbart idag! Det var friskt och klart, kallt och soligt. En underbar höstdag. Jag älskar hösten när den precis börjar, den kyliga luften, alla färger och solen som skiner igenom allt. Sedan kommer regnet och förstör allt. När alla löv blir bruna och ruttna och allt blir kalt och fult.
Det som däremot är bra med regnet är ju att det blir så mycket svamp! Jag och mamma och mina småsyskon var i förrgår och plockade och vi hittade hur mycket somhelst! Trattkantareller fanns det massor av och ännu mera kommer det. Vi plockade öven taggsvamp, kantareller och Karl-Johan. Karl-Johan är dock så svårt att hitta när de inte växer i klungor och det är också många djur som tuggar på hatten. Men vi hittade några riktigt fina! Så igår stekte jag endel svamp som jag och simon käkade på varma mackor. Gott gott!
Måndag den 15 September ska Jimena vaccineras och vägas, mätas, allt. Det blir jätteintressant! Vi har inte vägt henne sedan hon var 9 månader tror jag. Hon har ju gått och blivigt stora tjejen :) Snart släpper hon och knallar iväg.
Älskade Ängel <3


GRATTIS JASMINE !!

Grattis min underbara väninna, jag hoppas din dag blir lyckad och mysig =)



Ljusstråk

Ikväll ska jag och Simon gå ut tillsammans medan mormor är barnvakt och titta på alla ljusen på sjön och äta lite pizza. Meningen var att vi skulle åka ut med båten mitt på sjön och titta men det regnar så det är nog ingen höjdare. Det ska iallafall bli helmysigt att få lite tid tillsammans, bara han och jag, det behöver vi. Förövrigt är hela familjen förkyld så lite snorigt blir det ändå...
Idag har jag handlat hälften av Jasmines present och en tröja till mig. Jasmo fyller 17 i morgon! Glöm inte att gratta henne.
Sedan var familjen uppe på lågpris och köpte ljus, mattalrikar och annat till Jimenas 1 års-kalas.




På Noramarken träffade jag min gamla kompis Nathalie och hennes pojkvän, det var jättekul att prata med henne igen, jag har saknat henne massor.

Nathalie, den här är för dig

In good old times, remember my friend
Moon was so bright and so close to us.

We were still blind and deaf, what a bliss
Painting the world of our own, for our own eyes..

Can we ever have what we had then?
Friendship unbreakable
Love means nothing to me
Without blinking an eye
I'd fade, if so needed,
All those moments with you
If I had you beside me

One cloudy day we both lost the game
We drifted so far and away..

Friendship got broken
There's no other for me
Like the one of my childhood days
Can you forgive me?
Love got better off me,
On that day back in old times...


Shamandalie

Jimena love fashion ;)


NY DESIGN - Någon som är duktig?

Kan någon hjälpa mig att få till en fin, glad, ny design?
Jag kommer att fixa fina bilder till den också..

Förkylning

Hela familjen är snorig och förkyld. Jag och Simon krökar alvedon mot febern. Haha. Så idag blir det till att vara hemma och kurera oss.
Noramarken gick av stapeln i helgen. Det var bra väder och mycket folk. Lite regn kom dock på Söndagen. Jag och Simon köpte en ganska stor docka till Jimena, i mjukisform, som hon tyckte om och så åt vi munkar och köpte månadsstenar. Jag fick även ett jättefint halsband av min älskade =) Simons månadssten är heliotrop och min är rosenkvarts, dessa passar mycket bra till oss =) Jimena får sin månadssten nästa marken, vilken är lapis lazuli. vill ni lära er mera om månadsstenar och dylikt så är detta en jättebra sida: Bläddra ner lite så kommer ni till stenarna  Tipsa gjärna om ni vet någon mera!
Jimena håller på att somna i sin säng och älskade och jag har bullat upp med lite dricka och choklad. Tio i ett börjar Days och det ska vi se.. =) Skönt att ha Simon hemma lite! <3

Jag älskar dig Simon, du är underbar ! =)


Tillbaka!

Nu har vi fått vårat internet igen, tidigare än beräknat. Så, Hej allihopa ! =) Hoppas ni har tagit vara på er=)
Vi har mest haft fullt upp med flyttning och att komma i ordning här i det nya hemmet. Ingenting blir riktigt som jag hade tänkt, men tillslut kommer det nog att bli riktigt fint! Jag ska lägga in bilder om några månader då vi har fått överdrag till sofforna, gardiner, tavlor och dylikt som kommer på beställning. Nog om lägenheten, den skriver jag mer om en annan gång.
Jimena
fyller snart ett år! Den 13 September som de flesta av er vet. Då ska vi ha kalas! Hon går inte än, men hon har börjat släppa taget när hon håller i sig och står i några sekunder och svajar, det är så sött. [Hur lång tid har det tagigt för just ditt barn att ta första steget från detta stadiet?] Det är så spännande att se hur länge hon kommer att stå och om hon kommer att prova gå eller ta tag i bordskanten igen!

Ta en titt på Syrrans bebis, en bild har äntligen hamnat på hennes blogg! --> Kevin<3

Nu lägger jag in lite bilder och skriver mera en annan gång!



I mormors knä

Dags att ta tv kontrollen, mohahaha
'
Det är inte alltid så lätt som man tror...

I nya duschen

Vattnet är intressant!

Hmm.. Vad får gurkan för betyg?

Leka med tandborsten efter borstning är kul!

Sötnos.. =)

Att dansa är jättekul!

RSS 2.0